Freya Aelbrecht stunt zich met Bergamo naar Italiaanse beker

Freya Aelbrecht heeft zondag met haar team Foppapedretti Bergamo tegen alle verwachtingen in de Italiaanse beker gewonnen. In de finale won Bergamo met een droge 3-0 tegen topfavoriet Rebecchi Nordmeccanica Piacenza: 25-23, 27-25, 25-17. De bekerwinst is des te opmerkelijker omdat Bergamo zaterdag in zijn halve finale een 0-2-achterstand tegen Casalmaggiore moest wegwerken.

Alle sterren stonden ongunstig voor Freya Aelbrecht en haar ploegmaats toen ze zondag aan de finale begonnen tegen Piacenza, nummer twee in de competitie. Bovendien had Bergamo zaterdag een zware vijfsetter achter de rug, die pas laat op de avond eindigde. Piacenza had in de namiddag een vlottere 3-1-zege achter de kiezen.
Maar Bergamo startte uitstekend en hield in set één net genoeg over om een 11-6 voorsprong door te trekken naar 25-23. Set twee werd nog spannender: Piacenza leidde constant met twee puntjes, tot Bergamo bij 23-23 op gelijke hoogte kwam en uitmaakte bij 27-25. Die klap kwam zwaar aan bij Piacenza. Bergamo liep in euforie uit naar 6-0 en 8-1 in de derde set en behield die bonus eenvoudig: 25-17.
Yellow Tiger Freya Aelbrecht scoorde in de finale 11 punten. Met haar vijf killblocks was ze de beste blokkeerder in de finale. Deze beker is haar eerste grote trofee in Italiaanse loondienst. Vorig seizoen haalde ze zilver in de Europese Champions League met Busto Arsizio. In de twee seizoenen daarvoor won ze telkens de dubbel titel + beker bij het Franse Cannes.
Voor Bergamo, dat in zijn glorieperiode tussen 1995 en 2011 acht Italiaanse titels en vijf bekers veroverde, was het de eerste trofee in vier jaar.

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Prefaxis Menen haalt Europese finale niet

Net als Knack Roeselare zag ook Prefaxis Menen zijn Europees avontuur dit jaar aflopen in de halve finales. Het Russische Fakel Novy Urengoi toonde zich ook in de terugmatch te sterk voor de West-Vlamingen. Na de 3-0-nederlaag in Siberië dwongen zij thuis nog een tiebreak af, maar de Russen wilden absoluut ongeslagen naar de finale: zo werd het 2-3.

Halfweg de eerste set drongen de Russen onder impuls van Vlasov hun wil op voor een duidelijke 20-25-deelwinst. De tweede set ging lange tijd gelijk op. De 2m12 lange Volkov kreeg nog wel geel in de slotfase, maar zijn ploegmaat Kliuka serveerde zijn team bij 23-23 naar 0-2 in de sets. Daarmee was Novy Urengoi al zeker van een finaleplaats.
Menen liet de bezoekers niet zomaar begaan en wendde een 0-3-nederlaag af met blocks van Heyrman en Sinnesael. Opposite Kvalen, topscorer met 26 punten, vond steeds meer zijn draai en met tweemaal 25-23 dwong Menen zelfs een tiebreak af. Daarin heerste Urengoi-opposite Tiurin oppermachtig: 5-15.
Menen zag zo een eind komen aan een prachtparcours. Het kan de Europese ervaringen nu omzetten in de play-offs.
Fakel Novy Urengoi treft in de finale het Italiaanse Calzedonia Verona. De ploeg van François Lecat, die slechts even mocht invalllen, maakte in Lissabon 2-3-thuisverlies uit de heenmatch goed tegen Benfica. Verona haalde het met 1-3.

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Freya Aelbrecht na thriller in Italiaanse bekerfinale

Freya Aelbrecht speelt zondag met haar team Foppapedretti Bergamo de Italiaanse bekerfinale bij de vrouwen. Bergamo, zelf nummer 7 in de competitie, stuntte zich in Ravenna voorbij Casalmaggiore, de nummer drie in Italië, door twee sets achterstand om te buigen in een 3-2 thrillerzege: 19-25, 11-25, 25-22, 25-22, 15-13.
Na twee sets gaf niemand nog een cent voor Bergamo, dat in de liga al tweemaal met 3-1 verloren had van Casalmaggiore. Zeker omdat in set twee een vernederende 11-25 op de bordjes kwam. Maar Bergamo herpakte zich en knokte zich naar winst in set drie: 25-22. Set vier en vijf verliepen bloedstollend. In set vier dreigde de nederlaag toen Bergamo 16-13 uit handen gaf en 17-20 achterop kwam. Maar Aelbrecht en haar maats forceerden met 25-22 een tiebreak. Daarin moesten ze alweer achtervolgen na 5-8. Met succes: over 11-11 stoomden ze naar 15-13.
In de finale neemt Bergamo het om 17u45 op tegen Piacenza. De nummer twee in de Italiaanse liga versloeg in de andere halve finale Montichiari met 3-1 (29-27, 25-21, 23-25, 25-15). Bij Montichiari was Sobolska als wisselspeelster goed voor twee punten.

Op Twitter schreeuwde heel Bergamo samen met Freya Aelbrecht zijn vreugde uit:
https://twitter.com/LegaVolleyFem/status/711311722422902784/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Posted in Nieuws | Leave a comment

Knack Roeselare kansloos out in Berlijn: 3-0

Na de 2-3 thuisnederlaag van dinsdag heeft Knack Roeselare zaterdag ook zijn terugmatch In de halve finales van de CEV-cup verloren van Berlin Recycling Volleys. In de Duitse hoofdstad werd het zowaar 3-0 (25-14, 25-21, 25-18). De Berliners lieten al in de eerste set met 25-14 geen twijfel bestaan over wie de sterkste was. Coach Emiel Rousseaux zag zijn team maar één keer op voorsprong komen in de hele wedstrijd: bij 11-12 in de derde set. Maar de thuisploeg kon rekenen op de onstuitbare hoofdaanvaller Paul Carroll. De Australiër scoorde aan 78% en werd met 19 punten topscorer. Roeselare ging van start in een onuitgegeven opstelling met Stijn D’Hulst aan de pass en rond hem Tuerlinckx (13 punten), Van de Velde, Coolman, Orczyk, Van Hirtum en Dejonckheere. Trinidad kwam vanaf set twee tussen de lijnen, Verhanneman in de slotset.

Berlijn neemt het in de finale op tegen het Russische Surgut, dat zijn 3-0 nederlaag van dinsdag op het veld van Dinamo Moskou eerst goedmaakte met een 3-0 zege, waarna het ook nog triomfeerde in de Golden set (15-11). Heenwedstrijd op 29 maart in Berlijn, return op 2 april in Surgut.

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Wees creatief en win prijzen van de Red Dragons

Wees creatief en win een handgetekend Red Dragons-shirt of een jaarabonnement voor 2015.

De Red Dragons roepen alle fans op om een eigen versie te maken van het promofilmpje ‘Volleyball Around the World’ voor het einde van het WK volleybal in Polen op 24 september in Polen. De makers van de beste, creatiefste, grappigste inzendingen worden beloond met gehandtekende shirts van de Red Dragons of zelfs met een jaarabonnement voor alle thuiswedstrijden in 2015.

 

Vorige week vrijdag, één week voor de start van het WK, lanceerden de Dragons een zelfgemaakt promofilmpje waarin ze de bal naar elkaar toespelen. ‘Playtime is over’. Dat is de niet mis te verstane boodschap van het filmpje. Het werd op enkele dagen tijd meer dan 20.000 keer bekeken.

De Red Dragons vragen nu hun fans – individuen, groepen en volleybalploegen – om zelf een ‘Volleyball Around the World’ filmpje te maken. We proberen er een zo lang mogelijke compilatie van zo veel mogelijk supporters te maken.

Hoe begin je er aan?

  • Gebruik je camera, smartphone of tablet.
  • Zorg er voor dat het beeld ruim genoeg is om de hele actie te filmen.
  • Zet je camera, smartphone, tabelet horizontaal.
  • Zet je camera, smartphone of tablet op een vaste positie. Met de hand vasthouden geeft lichte bewegingen en dat hebben we liever niet.
  • Er staat geen beperking op de lengte en het aantal locaties. Hoe meer, hoe liever.
  • Des te origineler, des te beter.
  • Belangrijk: de bal komt van rechts boven aan in beeld en moet links boven aan uit beeld gaan.

Cath Luyten, Marcel Vanthilt en Otto-Jan Ham geven hier het goeie voorbeeld.

Wat valt er te winnen?

De Red Dragons belonen de origineelste en grappigste inzendingen met enkele unieke prijzen. Er zijn drie gehandtekende spelersshirts te winnen en er worden 10 jaarabonnementen voor alle thuiswedstrijden in 2015 van de Red Dragons weggegeven.

Hoe doe je mee?

Stuur jullie origineel of grappig fragmentje door naar belgianreddragons@gmail.com voor de finale van het WK van de mannen. Dat wil zeggen dat je filmpje ten laatste op 23 september binnen moet zijn. Als het bestand te groot is via mail, gebruik je best wetransfer of een gelijkaardige toepassing.

Posted in Blog, Heren, Nieuws, WK2014 | Leave a comment

Simon wordt Wendy

Simon wordt Wendy

 

Simon Van de Voorde kwam toe bij zijn nieuwe club, Peakan Teheran, en dat ging niet ongemerkt voorbij. Simon werd door de CEO van de club ontvangen en hij kreeg een leuk welkom op de website van de club. Alleen met de naam Simon Van de Voorde hadden ze een beetje last en ze vereenvoudigden zijn naam tot Wendy Wrende. Het is eens iets anders…

Hierbij de tekst:

 

De public relationsafdeling van Peakan is blij deze avond de komst aan te kondigen van Simon Peter Jean Wendy Vendre, de Belgische volleyspeler. Hij komt bij de club met een éénjaarscontract en hij onderhandelde het contract met de CEO van de Peakan Club.

Nadat de 28-jarige  Wendy Wrende zijn contract had getekend, vertelde hij dat hij terecht gekomen was bij een internationaal bekende club. Hij hoopte samen met de andere spelers van de ploeg de Liga-titel te winnen om nadien ook Aziatisch kampioen te worden.

De CEO en het directiecomité van de Peakan Club loofden Wendy Wrende voor zijn voortreffelijke prestatie met het Belgisch nationaal team op het Europees kampioenschap.

Het management en het directiecomité van de club beschouwen de selectie van deze nieuwe speler als weloverwogen en ze hopen dat hij een belangrijke rol kan spelen in de successen van de club.

 

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Yellow Tigers winnen laatste oefenmatch met 3-2

Yellow Tigers sluiten Brugse stage af met 3-2 zege

De Yellow Tigers hebben zondag de laatste oefenwedstrijd voor het Europees Kampioenschap succesvol afgesloten na een overwinning in 5 sets tegen Duitsland.

Na de knappe 3-1 zege op de fandag gisteren konden de Belgische vrouwen het goede spel verder zetten in de eerste set.  Een sterke Heyrman nam het team op sleeptouw en maakte met 7 punten het verschil in deze beginfase: 25-20.  In de 2de set vocht Duitsland terug vanuit een 16-13 achterstand en pakte de set knap met 21-25.

De derde set werd zwaarbevochten en waren het de Yellow Tigers die vanuit achterstand terugvochten 11-16 via 19-21 werd 27-25 setwinst na een knaller van Van Hecke.

Een geprikkeld Duitsland nam vlot de 4de set in met 16-25 en er volgde dus een vijfde set om deze ochtendwedstrijd te beslissen.  Een sterk België nam onder aanvoering van Van Gestel en Aelbrecht de maat van de Duitsers en kon bij 15-11 zegevieren.

België speelde met: Biebauw, Van Gestel, Heyrman, Van Hecke, Leys, Aelbrecht en libero’s: Courtois, De Tant.
Kwamen in: Van de Vyver, Grobelna, Guilliams.

Posted in Dames, Nieuws | Leave a comment

Yellow Tigers succesvol voor volle zaal tegen Duitsland

Volle zaal voor uitwuifwedstrijd

België – Duitsland 3-1

(21-25, 26-24, 25-19, 25-15)

De tweede wedstrijd van de Yellow Tigers tegen Duitsland gold niet alleen als voorbereiding voor het EK maar stond ook helemaal in het teken van de druk bezochte fandag. De Belgische vrouwen namen een veelbelovende start. Op 13-13 sloegen de Duitsers een driepunten kloofje en toen werden Jasmien Biebauw en Celine Van Gestel vervangen door respectievelijk Ilka Van de Vijver en Britt Herbots. België vocht dapper terug en ook de Duitse coach moest twee nieuwe speelsters inbrengen. Duitsland bleek iets efficiënter op het einde van deze openingsset.

Lise Van Hecke – opnieuw fris volleyballend – bracht de Yellow Tigers op voorsprong in de tweede set. Ilka Van de Vijver vond vlotjes haar middenspeelsters. Freya Aelbrecht en Laura Heyrman bedankten gretig met knappe aanvallen. Dat resulteerde in een 13-7 voorsprong. Via de uitstekende hoekaanvalsters keerden de Duitse vrouwen terug in de wedstrijd. Op 20-20 volgde een time-out van coach Vande Broek. Na een boeiend slot met twee setballen maakte Freya Aelbrecht het af.

Sterke services en een prima verdediging brachten de Yellow Tigers naar een 7-3 tussenstand in set 3. Er zat schwung in de Belgische ploeg. De Duitse vrouwen klampten aan tot 14-13, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen voor zo veel Belgische gedrevenheid.

Na twee punten in de vierde set kreeg Heyrman een bal in het aangezicht. Zelfs dat belette de Yellow Tigers niet om er vol tegenaan te gaan. De Yellow Tigers zochten en vonden de juiste en gevarieerde oplossingen in aanval en blok-verdediging. De drie opeenvolgende killbloks op het einde van de match illustreerden de prima organisatie bij de Yellow Tigers. Deze veelbelovende prestatie zal onze nationale ploeg ongetwijfeld moed en vertrouwen geven in aanloop naar het EK in Azerbaidjan. Zondag wordt de voorbereiding afgewerkt met een derde match tegen Duitsland achter gesloten deuren.

België: Biebauw 2, Van Gestel 11, Heyrman 19, Van Hecke 18, Leys 5, Aelbrecht 14, libero: Courtois en De Tant. Kwamen in: Van de Vijver 3, Herbots 3, Grobelna, Guilliams.

 

Posted in Dames, Nieuws | Leave a comment

Yellow Tigers bereiden EK en fandag voor

Yellow tigers bereiden fandag voor

 

In de voorbereiding op de fandag van zaterdag in Sport Innovatie Centrul van Bruuge (Asseboek) bereidden de Yellow Tigers alvast het EK in Azerbaidjan voor met een oefenwedstrijd tegen Duitsland (nr. 6 op de CEV ranking).

 

Vandaag werd een eerste oefenpartij afgewerkt tegen een goed spelend Duitsland.  De Belgische vrouwen verloren deze eerste partij met een spannende 0-3 (23-25, 22-25, 25-27). Na deze drie spannende sets werden er nog twee extra sets (22-25, 12-15) afgewerkt waarin beide ploegen veel wissels doorvoerden in voorbereiding van het EK.

 

Morgen staat de fandag van de Yellow Tigers om 16u met een handtekeningsessie en een meet& greet op het programma en zijn alle supporters welkom voor een nieuwe oefenpartij tegen Duitsland om 19u

 

België speelde met: Van de Vyver, Herbots, Heyrman, Van Hecke, Leys, Aelbrecht en libero’s: De Tant, Courtois

Kwamen in: Van Gestel, Biebauw, Lemmens, Janssens, Guilliams, Grobelna

 

 

Posted in Dames, Nieuws | Leave a comment

Frankrijk verliest in World Cup

Frankrijk verliest in World Grand Champions Cup

 

De Franse coach Laurent Tillie baalde toen hij met zijn ploeg – o.a. na het verlies tegen België – vroegtijdig het EK in Polen moest verlaten. Maar hij had ook begrip voor zijn spelers en ergernis over de internationale kalender.

“We hebben deze zomer al veel te veel matchen moeten spelen. Na dertien gewonnen matchen op rij in de World League, inbegrepen een finale tegen Brazilië, was het vat af bij mijn spelers. De motivatie verminderde een beetje en het zat hem allemaal tussen de oren. Wel nog willen, maar niet meer kunnen. En nu vakantie? Vergeet het. Eén weekje rust en dan voorbereiden voor de World Grand Champions Cup in Japan. Véél te veel toernooien in één seizoen en dus veel te zwaar voor de meeste spelers.”

Hij kreeg vorige nacht in Japan geen ongelijk, want de Brazilianen namen revanche voor het verlies in de finale van de World League en ze klopten Frankrijk met 25-23. Ook Italië was nog bekomen van de vroege uitschakeling op het EK en verloor met 2-3 van Iran. De Verenigde Staten blikten dan weer het gastland in met 0-3.

 

China bij de vrouwen

 

Vorige week had ook bij de vrouwen al de World Cup plaats in Japan. In het round-robinsysteem won China alle matchen en het mocht zich dus winnaar noemen, voor Brazilië, USA, Rusland, Japan en Korea.

 

Posted in Heren, Nieuws | Leave a comment

Red Dragons toch derde op het EK

Red Dragons toch derde op EK ?

 

Zopas maakte het CEV (Europese volleyfederatie) een overzicht bekend van het EK voor mannen dat anderhalve week geleden in Polen plaatsvond. Eindigt België daar dan toch als derde? Dat is alleszins het geval voor verschillende onderdelen op dit EK.

Meer dan 217.000 toeschouwers bezochten de matchen of een gemiddelde van 6.042 aanwezigen per match met als uitschieter natuurlijk de openingsmatch tussen Polen en Servië in Warschau, waar met 65.407 kijkers een nieuw record gevestigd werd (in 2014 waren er in datzelfde stadion 61.500 aanwezigen).

Maar wat blijkt? Welk land leverde na Polen en Servië het meeste supporters? Juist: België op de derde plaats met 34.172 verkochte tickets voor de fans van de Red Dragons.

En wie speelde het derde meeste aantal sets? Juist, België met 24 stuks, zo veel als Servië en één minder dan Duitsland (25).

En wie speelde het derde meeste aantal rallies? Jawel, weer de Red Dragons met 1040, voorafgegaan door Servië (1067) en Duitsland (1073).

En wie speelde het derde langst in tijd? Zeker, de Belgen die 10u48’ op het terrein stonden, net iets minder dan alweer Servië (11u28) en Duitsland (11u37).

Krijgen de Red Dragons nu toch geen derde plaats toegewezen? J

 

Posted in Nieuws | Leave a comment

Volley: Supercup vrouwen op 11 oktober

Op woensdag 11 oktober ontmoeten landskampioen Asterix Avo Beveren en verliezend bekerfinalist VDK Gent Dames elkaar voor de Supercup in het vrouwenvolleybal. Beveren won vorig seizoen zowel de landstitel als de beker. De wedstrijd vindt plaats om 20.30u in de Edugo Arena in Oostakker.

Bij de mannen is er geen Supercup door het forfait van Roeselare en Maaseik.

 

Posted in Nieuws | Leave a comment

Red Dragons blijven op zevende plaats CEV-ranking

Lowie Stuer: “Ik moest eens goed kijken wie er nog op het podium stond”

Maandag was de 21-jarige Beverennaar Lowie Stuer nog altijd niet bekomen van de complete verrassing die hem te beurt viel op het EK volley in Polen: uitgeroepen worden tot beste libero van het EK. Het leverde hem een verbazend groot pak sms’jes en interviews op.

“Zulke bekroning had ik helemaal niet verwacht,” zegt de Waaslander, nadat hij nog eens zijn trofee bekijkt. “Toen ik op dat podium stond, moest ik echt eens kijken wie daar allemaal naast mij stond. Amai! Mikhailov, Grözer, Kaliberda, Volkov, Böhme… Ongelooflijk! Tegelijkertijd spookte het ook wel even door mijn hoofd hoeveel het verschil zou zijn tussen hun maandwedde en de mijne,” grinnikte Stuer, die ook volgend seizoen nog voor VDK Gent uitkomt. “Ik begin binnenkort aan mijn laatste jaar podologie in Gent en dat is ook één van de voornaamste redenen dat ik gemakshalve nog in Gent blijf, want in dat laatste jaar moet ik veel praktijk doen en stages lopen. Het zou jammer zijn dat ik de inspanningen om zo ver te komen plots zou laten vallen, hoewel ik aanbiedingen kreeg van nagenoeg alle clubs uit de Liga A.”

Het podium in Krakau oogde inderdaad indrukwekkend met Mikhailov (Rus) als mvp van het toernooi, Grankin (Rus) als beste setter, Grözer (Dui) als beste opposite, Kaliberda (Dui) en Volkov (Rus) als beste receptie-hoek, Lisinac (Ser) en Böhme (Dui) als beste middenblokkers en… Lowie Stuer (Bel) als beste libero.

 

België blijft op zevende plaats in CEV-ranking

Ondanks een knappe vierde plaats op het EK in Polen blijven de Red Dragons in de nieuwe CEV-ranking op de zevende plaats staan. Ze halen punten in op Bulgarije, maar voelen opnieuw de hete adem van Duitsland in de nek.

In de nieuwe ranglijst tellen de resultaten van het EK 2015 en het EK 2017, het WK 2014 en de World League 2017.

De huidige stand: 1. Rusland (+1), 2. Frankrijk, 3. Servië, 4. Polen (+1), 5. Italië (-1), 6. Bulgarije, 7. België, 8. Duitsland en Slovenië (+1), 10. Finland.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Lowie Stuer beste libero op EK

Lowie Stuer beste libero van het EK

 

De Belgische ploeg kreeg na afloop van het EK nog een plezierig toetje. Libero Lowie Stuer werd immers uitgeroepen tot beste libero van het toernooi. Een prestatie waar hij de komende weken flink kan mee uitpakken bij VDK Gent. “Totaal niet verwacht,” straalde hij.

 

Posted in EuroVolleyM, Heren, Nieuws | Leave a comment

Rusland Europees kampioen

Europees kampioen Rusland had het lastig met Duitsers

 

Wie dacht dat de Russen doorheen het EK volley zouden walsen zonder enig setverlies had het mis voor. Duitsland beschikt ook over grote jongens die kunnen volleyen. In de eerste set van de finale van het EK kwamen Grözer en zijn maats van 4-8 terug naar 14-14, maar nadien was de eerste set voor Rusland: 19-25.

Maar in de tweede bakten ze er niets meer van als ze gedomineerd werden door Fromm, de onverwachte Krick en de boomlange Böhme. Pas op het einde van de set konden de Russen de cijfers nog binnen redelijke perken houden, maar kregen de 10.592 toeschouwers wel te  maken met het eerste setverlies van de Russen: 25-20. Een fors meningsverschil aan het net tussen Volkov en Grözer zorgde even voor hoogspanning.

De Russen stelden orde op zaken in de derde set, maar ook dat ging bijzonder moeizaam: 22-25. Zwaar tweede setverlies voor de Russen in de vierde set via meneer Grözer en het Duitse blok: 25-17. Maar uiteindelijk toch nog een 14de Europese titel voor Rusland na 15-13 in de tiebreak, maar Mikhailov en Volkov kregen het helemaal niet op een presenteerblaadje aangeboden.

 

Posted in EuroVolleyM, Heren, Nieuws | Leave a comment
 archive
19.09.2017 Simon wordt Wendy Detail
17.09.2017 Yellow Tigers winnen laatste oefenmatch met 3-2 Detail
16.09.2017 Yellow Tigers succesvol voor volle zaal tegen Duitsland Detail
15.09.2017 Yellow Tigers bereiden EK en fandag voor Detail
12.09.2017 Frankrijk verliest in World Cup Detail
12.09.2017 Red Dragons toch derde op het EK Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook