Freya Aelbrecht stunt zich met Bergamo naar Italiaanse beker

Freya Aelbrecht heeft zondag met haar team Foppapedretti Bergamo tegen alle verwachtingen in de Italiaanse beker gewonnen. In de finale won Bergamo met een droge 3-0 tegen topfavoriet Rebecchi Nordmeccanica Piacenza: 25-23, 27-25, 25-17. De bekerwinst is des te opmerkelijker omdat Bergamo zaterdag in zijn halve finale een 0-2-achterstand tegen Casalmaggiore moest wegwerken.

Alle sterren stonden ongunstig voor Freya Aelbrecht en haar ploegmaats toen ze zondag aan de finale begonnen tegen Piacenza, nummer twee in de competitie. Bovendien had Bergamo zaterdag een zware vijfsetter achter de rug, die pas laat op de avond eindigde. Piacenza had in de namiddag een vlottere 3-1-zege achter de kiezen.
Maar Bergamo startte uitstekend en hield in set één net genoeg over om een 11-6 voorsprong door te trekken naar 25-23. Set twee werd nog spannender: Piacenza leidde constant met twee puntjes, tot Bergamo bij 23-23 op gelijke hoogte kwam en uitmaakte bij 27-25. Die klap kwam zwaar aan bij Piacenza. Bergamo liep in euforie uit naar 6-0 en 8-1 in de derde set en behield die bonus eenvoudig: 25-17.
Yellow Tiger Freya Aelbrecht scoorde in de finale 11 punten. Met haar vijf killblocks was ze de beste blokkeerder in de finale. Deze beker is haar eerste grote trofee in Italiaanse loondienst. Vorig seizoen haalde ze zilver in de Europese Champions League met Busto Arsizio. In de twee seizoenen daarvoor won ze telkens de dubbel titel + beker bij het Franse Cannes.
Voor Bergamo, dat in zijn glorieperiode tussen 1995 en 2011 acht Italiaanse titels en vijf bekers veroverde, was het de eerste trofee in vier jaar.

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Prefaxis Menen haalt Europese finale niet

Net als Knack Roeselare zag ook Prefaxis Menen zijn Europees avontuur dit jaar aflopen in de halve finales. Het Russische Fakel Novy Urengoi toonde zich ook in de terugmatch te sterk voor de West-Vlamingen. Na de 3-0-nederlaag in Siberië dwongen zij thuis nog een tiebreak af, maar de Russen wilden absoluut ongeslagen naar de finale: zo werd het 2-3.

Halfweg de eerste set drongen de Russen onder impuls van Vlasov hun wil op voor een duidelijke 20-25-deelwinst. De tweede set ging lange tijd gelijk op. De 2m12 lange Volkov kreeg nog wel geel in de slotfase, maar zijn ploegmaat Kliuka serveerde zijn team bij 23-23 naar 0-2 in de sets. Daarmee was Novy Urengoi al zeker van een finaleplaats.
Menen liet de bezoekers niet zomaar begaan en wendde een 0-3-nederlaag af met blocks van Heyrman en Sinnesael. Opposite Kvalen, topscorer met 26 punten, vond steeds meer zijn draai en met tweemaal 25-23 dwong Menen zelfs een tiebreak af. Daarin heerste Urengoi-opposite Tiurin oppermachtig: 5-15.
Menen zag zo een eind komen aan een prachtparcours. Het kan de Europese ervaringen nu omzetten in de play-offs.
Fakel Novy Urengoi treft in de finale het Italiaanse Calzedonia Verona. De ploeg van François Lecat, die slechts even mocht invalllen, maakte in Lissabon 2-3-thuisverlies uit de heenmatch goed tegen Benfica. Verona haalde het met 1-3.

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Freya Aelbrecht na thriller in Italiaanse bekerfinale

Freya Aelbrecht speelt zondag met haar team Foppapedretti Bergamo de Italiaanse bekerfinale bij de vrouwen. Bergamo, zelf nummer 7 in de competitie, stuntte zich in Ravenna voorbij Casalmaggiore, de nummer drie in Italië, door twee sets achterstand om te buigen in een 3-2 thrillerzege: 19-25, 11-25, 25-22, 25-22, 15-13.
Na twee sets gaf niemand nog een cent voor Bergamo, dat in de liga al tweemaal met 3-1 verloren had van Casalmaggiore. Zeker omdat in set twee een vernederende 11-25 op de bordjes kwam. Maar Bergamo herpakte zich en knokte zich naar winst in set drie: 25-22. Set vier en vijf verliepen bloedstollend. In set vier dreigde de nederlaag toen Bergamo 16-13 uit handen gaf en 17-20 achterop kwam. Maar Aelbrecht en haar maats forceerden met 25-22 een tiebreak. Daarin moesten ze alweer achtervolgen na 5-8. Met succes: over 11-11 stoomden ze naar 15-13.
In de finale neemt Bergamo het om 17u45 op tegen Piacenza. De nummer twee in de Italiaanse liga versloeg in de andere halve finale Montichiari met 3-1 (29-27, 25-21, 23-25, 25-15). Bij Montichiari was Sobolska als wisselspeelster goed voor twee punten.

Op Twitter schreeuwde heel Bergamo samen met Freya Aelbrecht zijn vreugde uit:
https://twitter.com/LegaVolleyFem/status/711311722422902784/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Posted in Nieuws | Leave a comment

Knack Roeselare kansloos out in Berlijn: 3-0

Na de 2-3 thuisnederlaag van dinsdag heeft Knack Roeselare zaterdag ook zijn terugmatch In de halve finales van de CEV-cup verloren van Berlin Recycling Volleys. In de Duitse hoofdstad werd het zowaar 3-0 (25-14, 25-21, 25-18). De Berliners lieten al in de eerste set met 25-14 geen twijfel bestaan over wie de sterkste was. Coach Emiel Rousseaux zag zijn team maar één keer op voorsprong komen in de hele wedstrijd: bij 11-12 in de derde set. Maar de thuisploeg kon rekenen op de onstuitbare hoofdaanvaller Paul Carroll. De Australiër scoorde aan 78% en werd met 19 punten topscorer. Roeselare ging van start in een onuitgegeven opstelling met Stijn D’Hulst aan de pass en rond hem Tuerlinckx (13 punten), Van de Velde, Coolman, Orczyk, Van Hirtum en Dejonckheere. Trinidad kwam vanaf set twee tussen de lijnen, Verhanneman in de slotset.

Berlijn neemt het in de finale op tegen het Russische Surgut, dat zijn 3-0 nederlaag van dinsdag op het veld van Dinamo Moskou eerst goedmaakte met een 3-0 zege, waarna het ook nog triomfeerde in de Golden set (15-11). Heenwedstrijd op 29 maart in Berlijn, return op 2 april in Surgut.

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Wees creatief en win prijzen van de Red Dragons

Wees creatief en win een handgetekend Red Dragons-shirt of een jaarabonnement voor 2015.

De Red Dragons roepen alle fans op om een eigen versie te maken van het promofilmpje ‘Volleyball Around the World’ voor het einde van het WK volleybal in Polen op 24 september in Polen. De makers van de beste, creatiefste, grappigste inzendingen worden beloond met gehandtekende shirts van de Red Dragons of zelfs met een jaarabonnement voor alle thuiswedstrijden in 2015.

 

Vorige week vrijdag, één week voor de start van het WK, lanceerden de Dragons een zelfgemaakt promofilmpje waarin ze de bal naar elkaar toespelen. ‘Playtime is over’. Dat is de niet mis te verstane boodschap van het filmpje. Het werd op enkele dagen tijd meer dan 20.000 keer bekeken.

De Red Dragons vragen nu hun fans – individuen, groepen en volleybalploegen – om zelf een ‘Volleyball Around the World’ filmpje te maken. We proberen er een zo lang mogelijke compilatie van zo veel mogelijk supporters te maken.

Hoe begin je er aan?

 • Gebruik je camera, smartphone of tablet.
 • Zorg er voor dat het beeld ruim genoeg is om de hele actie te filmen.
 • Zet je camera, smartphone, tabelet horizontaal.
 • Zet je camera, smartphone of tablet op een vaste positie. Met de hand vasthouden geeft lichte bewegingen en dat hebben we liever niet.
 • Er staat geen beperking op de lengte en het aantal locaties. Hoe meer, hoe liever.
 • Des te origineler, des te beter.
 • Belangrijk: de bal komt van rechts boven aan in beeld en moet links boven aan uit beeld gaan.

Cath Luyten, Marcel Vanthilt en Otto-Jan Ham geven hier het goeie voorbeeld.

Wat valt er te winnen?

De Red Dragons belonen de origineelste en grappigste inzendingen met enkele unieke prijzen. Er zijn drie gehandtekende spelersshirts te winnen en er worden 10 jaarabonnementen voor alle thuiswedstrijden in 2015 van de Red Dragons weggegeven.

Hoe doe je mee?

Stuur jullie origineel of grappig fragmentje door naar belgianreddragons@gmail.com voor de finale van het WK van de mannen. Dat wil zeggen dat je filmpje ten laatste op 23 september binnen moet zijn. Als het bestand te groot is via mail, gebruik je best wetransfer of een gelijkaardige toepassing.

Posted in Blog, Heren, Nieuws, WK2014 | Leave a comment

Red Dragons moeten er in Ljubljana onmiddellijk staan

Misschien had Vital Heynen wel een makkelijker start als bondscoach gewild, maar de kalender is onherroepelijk.  Deze week wordt in de Sloveense hoofdstad Ljubljana geknokt voor 1 WK-ticket.  In een groep met naast de Red Dragons ook Portugal, Georgië, Israël, Letland en thuisploeg Slovenië wordt het bijzonder moeilijk om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK van volgend jaar.

Heynen is realistisch: “Ons team is nog lang niet op het niveau dat we kunnen halen.  Het verschil tussen hetgeen ik als mogelijkheden zie en hetgeen we laten zien op oefenwedstrijden of op training is immens.  Je ziet wel kleine stapjes, maar we zijn nog ver weg van het niveau waarop we kunnen zeggen dat we hier even die kwalificatie komen halen.”

De aanloop naar de eerste wedstrijd verliep alvast vlekkeloos.  Vlotte ochtendvlucht naar Ljubljana en om 15u30 al een training in het Dvorana Center Stožice, een zaal met een capaciteit van 12.000 toeschouwers.

Op de eerste wedstrijddag spelen de Belgen tegen Portugal.  Een walk-over wordt dat allerminst volgens Heynen : “Portugal heeft een aantal goede spelers en heeft vorig jaar in de World League Nederland verslagen in de halve finale.  Het wordt een hele zware wedstrijd die ook richtinggevend zal zijn voor de rest van het tornooi.”

De wedstrijd België-Portugal op woensdag om 15u is de allereerste die hier gespeeld wordt.

De dagen daarna ontmoeten de Belgen respectievelijk Georgië, Israël, Letland en zondag de vice-Europese kampioen Slovenië.

Dan weten we of de tickets voor het WK nu al kunnen geboekt worden.

Mocht België tweede worden op dit tornooi, dan volgen er in de loop van de maand juli nog barragewedstrijden.
Red Dragons 2017

Posted in Nieuws | Leave a comment

U21: afscheid in schoonheid

U21: afscheid in schoonheid

België – Letland 3-0
(25-19, 25-22, 25-15)

In de allerlaatste wedstrijd in hun leeftijdscategorie begonnen beide ploegen nerveus op het WK-kwalificatietoernooi jongens U21. Toch sloeg België de eerste kloof (8-5 en 11-6). Letland komt echter terug (11-9) maar ondergaat de wet van de sterkste (16-12). Het kanon van Konings blijft goed gericht (21-15) en België haalt de eerste set probleemloos binnen met een pegel van Konings : 25-19.

Thys blijft in de basis. Letland bijt van zich af en houdt gelijke tred tot 9-9 maar dan neemt België de partij in handen en is baas aan het net (16-12). Letland komt terug tot 17-16 en zowaar tot 20-20. Van Dijck komt in en ook set 2 gaat naar onze landgenoten : 25-22.

Van Dijck start ook in de derde set en bedankt meteen met 3 punten op rij (3-0). De kloof is meteen gemaakt en wordt verder uitgediept (11-7). Bij 12-9 komt Maddens in voor de spelverdeling. Pardon blokt een paar ballen op rij af (16-9) en België blijft de match beheersen (21-13). Alles lukt en dus is ook set drie voor België : 25-15. Een afscheid in schoonheid.

Speelden voor België: Malisse 2, Pardon 11, Peeters 16, Konings 16, Lemant 2, Vanneste 3, libero Dufraing. Kwamen in: Thys 7, Van Dijck 4, Maddens.

Kris Eyckmans : “Afsluiten met een goed gevoel”

“Het was belangrijk om dit toernooi met een goed gevoel af te sluiten en met deze 3-0 winst is dat gebeurd,” vond coach Kris Eyckmans. “Het was een leerrijk toernooi. We hebben goed meegespeeld tegen een beresterk Polen en de wedstrijd tegen Duitsland was zo close… Maar gedane zaken nemen geen keer. Ik wil de spelers bedanken voor hun spel en inzet en mijn staff voor hun werk en steun. “

Posted in Nieuws | Leave a comment

Junior Yellow Tigers komen nét iets te kort

Junior Yellow Tigers komen nét iets te kort

Polen – België 3-1
(25-17, 28-30, 25-13, 25-17)

Er vloeiden hete traantjes bij de Junior Yellow Tigers na de 3-1 nederlaag op het WK-kwalificatietoernooi U20 tegen gastland Polen, maar niemand die overwoog om ze naar de nabije zoutmijnen in Wielickza te sturen, want daarvoor was de tegenstand te groot bij een ploeg, die toch knap presteerde ondanks de afwezigheid van Herbots, Van Gestel, Flament en Hanne Coppens. Maar de conclusie is wel dat Polen naar het WK in Mexico mag en België niet.

In de eerste set kreeg de Belgische receptie het moeilijk, Murek (26 punten en liefst 6 aces) en Gorecka (15) waren moeilijk te stuiten. Met Maertens aan de opslag werd nog teruggekomen tot 18-15, maar de kloof kon niet meer dicht gemaakt worden.

Sterke start van de Belgen (0-5), via Stragier, Kindt en D’Hondt wordt het 15-21 en 21-24, maar de Polen komen terug, missen een setpunt bij 25-24 en dankzij een goed verdedigende De Tant wordt deze thriller toch in Belgisch voordeel beslist. Setstand 1-1.

Tot 10-9 klampen onze landgenoten aan in set 3, maar de Polen hebben een sterk blok en schitteren in aanval (20-12) en de setwinst is voor hen. Zelfde scenario in de vierde set, waarin Stragier tot 7-8 aankampt, maar dan is het weer Murek-time en de zich kranig verdedigende Belgen gaan onderuit met een mooie tweede plaats als resultaat, maar wel Polen naar het WK.

België speelde met: Van Avermaet 5, Coppin 5, De Paepe 9, Kindt 7, Stragier 8, Vleminckx 7, libero De Tant. Kwamen in: Devos 2, Maertens1, De Donder, D’Hondt 4, Rampelberg.

Posted in Nieuws | Leave a comment

De Beul en Cox uit selectie Red Dragons

red dragons

Cox en De Beul uit selectie Red Dragons

Woensdag begint de Belgische mannenploeg aan het WK kwalificatietoernooi volley in Slovenië. Vandaag maakte coach Vital Heynen dan ook zijn definitieve selectie bekend. Uit de uitgebreide kern verdwijnen Wannes De Beul en Jolan Cox.

Dinsdag reizen volgende spelers af naar Slovenië:

 • spelverdelers: Valkiers en D’Hulst
 • opposites: Van den Dries en Gert Van Walle
 • libero’s: Ribbens en Stuer
 • middenspelers: Verhees, Van de Voorde en Van de Velde
 • receptie/hoekspelers: Deroo, Van Hirtum, Lecat, Rousseaux, Klinkenberg.

Woensdag volgt de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Portugal.

Posted in Nieuws | Leave a comment

Yellow Tigers verliezen derde oefenmatch

Britt herbots

Yellow Tigers: derde nederlaag tegen Polen

 

Deze voormiddag speelden de Yellow Tigers een laatste oefenpartij in en tegen Polen.  Langs Belgische kant kregen Heyrman, Aelbrecht en Van Hecke rust toegekend. Beide coaches roteerden in hun opstellingen maar het spelbeeld van de voorbije dagen bleef echter hetzelfde.  Een spannende eerste set waarin de Belgen een kleine achterstand in money time ongedaan maakten van 16-13 naar 21-21.  Uiteindelijk opnieuw een stevige Poolse aanval die de set besliste bij 25-23.

 

In de 2de set startten de Yellow Tigers goed en dit resulteerde in een kleine voorsprong 7-8.  Via een tussenspurt met stevige Poolse servicedruk ging het scorebord naar 16-11.  Maar de Belgen gaven niet af en met de juiste mentaliteit vochten zij terug tot 21-20.  Een stevig Pools blok besliste de set bij 25-21.

 

In de 3de set leken de kopjes even naar beneden te gaan, maar na een time-out van coach Vande Broek werd er opnieuw gevochten en ging het via een sterk blok en middenaanval naar 11-16, 14-21 en uiteindelijk 21-25 setwinst.

 

Dit scenario leek zich aanvankelijk door te zetten in de 4de set met een 14-16 voorsprong.  Een opnieuw verhoogde Poolse opslagdruk ontregelde het aanvalsspel en het ging naar 21-18 en 25-20 setwinst voor Polen.

Komende week volgt voor de Yellow Tigers een laatste volledige trainingsweek als ultieme voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi in Kortrijk vanaf 31 mei.

 

België speelde met: Biebauw 2, Herbots 19, Janssens 11, Strumilo 8, Van Gestel 8, Bland 10, libero: Courtois.

Kwamen in: Van Sas 7, Leys 1, Voets.

 

 

 

 

Posted in Nieuws | Leave a comment

Verdienstelijke jongens U21 uitgeschakeld

Jongens U21 verdienstelijk ondanks verlies

 

 

België – Duitsland 1-3

(22-25, 29-31, 25-18, 22-25)

 

Op het WK-kwalificatietoernooi jongens U21 namen de Belgen een prima start (8-6) maar een aantal fouten op rij brengen Duitsland op een 8-13 voorsprong. Onze Oosterburen duwen door tot 10-17, meteen het moment waarop Vanneste in de ploeg komt. De Duitse service teistert onze receptie (13-20). België vecht echter terug en een plaatsbal van Peeters zet 18-22 op het bord. De Belgische eindjump strandt echter op 22-25.

 

Vanneste blijft in de basis en de Duitsers zetten ook de tweede set naar hun hand (6-8). Via Konings en de opslagen van Malisse wordt het 9-8. Konings blokt de langste rally af (11-11). Beide ploegen blijven aan elkaar gewaagd (15-16 en 18-18). Via Malisse en Peeters doen de Belgische opslagen de Duitse receptie kraken (19-18). Het blijft nagelbijten (21-21 en 24-24). Servicefouten langs beide zijden brengen 26-26 op het bord. De zenuwen blijven gieren en een outbal zet Duitsland op rozen in deze beklijvende set : 29-31.

 

Onze jonge Red Dragons blijken totaal niet van slag en zetten de wedstrijd naar hun hand : 10-5. Vanneste blijft scoren (14-8) en Pardon knalt 16-10 op het bord. België is meester in alle onderdelen (21-11) en haalt de derde set binnen met 25-18.

 

In de vierde set is het Duitsland dat het best uit de startblokken komt (6-8 en 8-10) maar België komt terug via Konings (14-13). Beide teams nemen om beurt de leiding en Peeters zet de 16-15 op het bord. Het wordt 19-16 maar Duitsland komt terug 20-21. Het blijft een pakkende wedstrijd maar Duitsland haalt het met 22-25. België meteen uitgeschakeld voor het WK, wat ook het resultaat is van de laatste match zondag tegen Letland.

 

Startten voor België: Malisse 5, Kindt 2, Pardon 6, S. Peeters 22, Konings 28, Lemant 2, libero Verstraete. Kwamen in: Vanneste 10, Van Dijck, Dufraing.

 

 

Kris Eyckmans : “Er zat meer in”

 

“Over vier sets maakt Duitsland welgeteld één puntje meer en dat is voor mij het beeld van de wedstrijd. Deze wedstrijd laat een bittere nasmaak achter omdat er net iets meer in zat. Na de 29-31 in set twee hebben we ons goed herpakt maar we hadden de tweede ook moeten winnen. Dan had de eindstand zeker omgekeerd gekund,” vond coach Kris Eyckmans.

 

 

 

 

 

Posted in Nieuws | Leave a comment

Meisjes U20 stunten tegen Duitsland

 

Meisje U20 stunten tegen Duitsland

België – Duitsland 3-2

(21-25, 26-24, 24-26, 30-28, 15-9)

Bijzonder spannende wedstrijd op de tweede dag van het WK-kwalificatietoernooi meisjes U20 in Polen. In de eerste set wordt de Belgische receptie zwaar onder vuur genomen en de Duitsers winnen de eerste set.

Maar in de tweede set spelen de Junior Yellow Tigers opnieuw op niveau dankzij een sterke receptie van De Tant en een goed blokkend duo Coppin-Kindt. Maar na enkele opslagmissers komen de Duitsers naar 15-15 terug, maar Van Avermaet werkt af.

Evenwichtige derde set met De Paepe, opslagen van Stragier en Vleminckx naar 17-19, maar de sterke Orthmann stelt gelijk en Skinner werkt af.

De vierde set wordt een thriller, waarin de Duitsers tot 17-14 uitlopen. Maar via Kindt en De Paepe wordt het 19-17 voor de Belgen. Skinner dreigt weer het verschil te maken, maar na een reeks betwistbare punten en opslagfouten langs weerszijden, erveert Stragier de set uit. Tiebreak dus, waarin coach Fien Callens bij 0-3 dadelijk een time-out moet vragen. Het helpt want De Paepe zorgt voor 7-5, Vleminckx vult aan tot 10-5. Duitsland nadert nog maar een goede opslag en verdediging van Coppin en een blok van Stragier zorgen voor Belgische winst.

Morgen volgt de beslissing tegen Polen dat haar twee wedstrijden won. De Belgen moeten bijgevolg winnen van Polen morgen om 15u.

België startte met: Van Avermaet 16, Coppin 8, De Paepe 15, Kindt 10, Stragier 19, D’Hondt 7. Libero: De Tant. Kwamen in: Maertens, Vleminckx 5, Rampelberg, Devos.

 

 

 

Posted in Nieuws | Leave a comment

Yellow Tigers verliezen tweede oefenmatch in Polen

De Yellow Tigers zijn op stage in het Poolse Legionowo en werkten vandaag hun 2e oefenpartij af. 
Nadat gisteren een 0-2 voorsprong nog verloren ging en de Polen met 3-2 de eerste partij wonnen was de thuisploeg vandaag met 3-0 te sterk voor de Yellow Tigers.  Een bijkomende 4e set werd wel gewonnen door de Belgische dames met 22-25.
 
Een gelijkopgaande 1e set met aanvallende goede momenten bij de Yellow Tigers maar een secuurder Polen dat geen onnodige fouten maakte.  Hierdoor ging de set, zij het nipt, naar de thuisploeg met 25-23.
 
In de 2e set drukten de Polen aanvallend & blokkerend door en was het steeds achtervolgen.  Bij 21-18 kregen de Yellow Tigers nog even uitzicht op setwinst maar Wolosz stuurde haar aanvalsters naar een verdiende 25-19 voorsprong.
 
Een vroege achterstand in de 3e set werd met vechtlust en karakter nog rechtgezet door de Belgen en via 14-16 leek de wedstrijd opnieuw te kantelen.  Maar Polen opnieuw met een verhoogde service druk was op het seteinde de betere met 25-22.
 
België speelde met: Biebauw, Herbots, Heyrman, Van Hecke, Leys, Aelbrecht en libero: Courtois
Kwamen in: Van Sas, Van Gestel, Strumilo

yellow tigers

Posted in Blog, Nieuws | Leave a comment

Schitterende start meisjes U20

fien

Schitterende start van meisjes U20

Bulgarije – België 0-3

(25-16, 25-7, 25-14)

Op het WK-kwalificatietoernooi meisjes U20 namen de Belgen o.l.v. coach Fien Callens een schitterende start en ze verpletterden de Bulgaarse tegenstandsters.

Beide ploegen startten voorzichtig aan de eerste set. België komt op voorsprong door enkele foutjes van Bulgarije en een sterk blok, 6-3. Youngster en nieuwkomer De Paepe met een goede opslagreeks en een sterk verdedigende ploeg zorgen voor 15-6. Maar de Bulgaren vinden de gaatjes in onze verdediging en ze komen terug tot 21-16. Kill-block door Van Avermaet en Coppin zorgen voor 24-16. Het is Stragier die de set kan binnenhalen met de opslag.

Zelfzekere start in set 2: 4-1, 8-5. Dankzij De Tant en een goede receptie gaat het naar 10-5. Met opslagdruk van Van Avermaet en het blok Coppin-Kindt zetten we 16-6 op het scorebord. De Bulgaarse receptie is zwak en België kan over Bulgarije walsen.

Aan de start van de 3 de set is het met Kindt aan het net dat de voorsprong van 4-0 er komt. Milanova komt niet door ons 3-blok met De Paepe en de Junior Yellow Tigers bouwen de voorsprong uit tot 10-4. Devos en Rampelberg mogen invallen aan service bij 19-9. Van Avermaet krijgt een rode kaart bij 22-13 maar België laat zich niet uit zijn lood slaan. Matchbal bij 24-14 en een foutje bij de Bulgaren zorgt voor matchwinst.

Speelden voor België: Van Avermaet 10, Coppin 3, De Paepe 10, Kindt 7, Stragier 10, D’Hondt 4, libero De Tant. Kwamen in: Devos, Rampelberg.

 

 

Posted in Nieuws | Leave a comment

Nipt verlies van Yellow Tigers

YT2017

Yellow Tigers: nipt verlies in Polen

 

Polen – België 3-2

(21-25, 23-25, 25-23, 25-21, 15-13)

 

De Yellow Tigers zijn op stage in het Poolse Legionowo en werkten vandaag hun eerste oefenpartij af.  Het werd een spannend duel waarin de thuisploeg aarzelend startte en de Belgen meteen goed in de wedstrijd zaten.

 

In een aanvallend zeer sterke 1ste set konden de Belgen het laken naar zich toe trekken met 21-25.  In de tweede beurt werd een 7-0 en 16-12 achterstand opgehaald en in een bijzonder spannend slot werd het 23-25.

 

Bij 23-23 was er in de derde set ook uitzicht op een 0-3 zege maar de Polen gaven via een onhoudbaar midden (13 blocks tegen 8)niet op en pakten de set met 25-23.  Het niveau van de thuisploeg steeg en zo namen ze vlot setwinst bij 25-21.

 

Een vijfde set met wisselende kansen ging met het kleinste verschil naar de thuisploeg met 15-13.

 

België speelde met: Biebauw 9, Van Gestel 10, Bland 6, Van Hecke 22, Leys 8, Aelbrecht 8 en libero: Voets

Kwamen in: Herbots 9, Janssens, Strumilo, Grobelna 4.

 

Posted in Nieuws | Leave a comment
 archive
24.05.2017 Red Dragons moeten er in Ljubljana onmiddellijk staan Detail
21.05.2017 U21: afscheid in schoonheid Detail
21.05.2017 Junior Yellow Tigers komen nét iets te kort Detail
21.05.2017 De Beul en Cox uit selectie Red Dragons Detail
21.05.2017 Yellow Tigers verliezen derde oefenmatch Detail
20.05.2017 Verdienstelijke jongens U21 uitgeschakeld Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook