Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille

Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille

Dries Koekelkoren en Tom van Walle eindigden op de CEV Masters in Pelhrimov op de vijfde plaats. In de kwartfinale was het Oostenrijkse topduo Doppler/Horst te sterk. Vorig jaar pakte dat duo nog zilver op het WK in Wenen.

Het zag er veelbelovend uit voor onze landgenoten bij de start van de wedstrijd. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, maar op het eind van de eerste set zorgde een goede opslagreeks toch voor Belgische deelwinst. Ook de start van set twee was voor België. De 6-1 voorsprong werd echter snel omgebogen in 8-8 waarna een nek-aan-nekrace in Oostenrijks voordeel beslecht werd. De tiebreak startte ook met evenwicht, maar de eerste kloof van de ervaren Oostenrijkers was de goede (21-19; 20-22; 11-15).

Het toernooi eindigt voor de Belgische kampioenen dus in de kwartfinales. Met die vijfde plaats zet het een mooie prestatie neer; zeker nadat Dries Koekelkoren geteisterd werd door maagklachten. Het indoorseizoen zit er op; vanaf nu wordt toegewerkt naar het buitenseizoen dat eind februari start.

In de kantlijn was er nog goed nieuws te rapen voor Koekelkoren/van Walle. Door hun goede start in het kalenderjaar klommen ze op tot de achtste plaats op de wereldranglijst van de FIVB. Ondanks het feit dat deze ranking nog verschillende keren door elkaar geschud zal worden en zeer afhankelijk is van recente resultaten, is het een knappe prestatie die vertrouwen geeft voor de toekomst. Een plaats bij de beste 16 geeft in 2020 immers aanleiding tot de Olympische Spelen.

 

Dries Koekelkoren: “Zuur”

De halve finale was niet ver weg voor de Belgen. Er was zelfs een matchpunt in de tweede set, waardoor er toch ontgoocheld werd teruggeblikt op de uitschakeling. “Bij de start van de tweede set kwam er vlug een kloof die door de ervaring van Doppler/Horst even snel werd weggewerkt. Daarna lagen beide teams in balans, maar konden we ons matchpunt niet verzilveren. Dat we deze wedstrijd verliezen is zuur omdat er kansen waren om de vice-wereldkampioen te kloppen.”

“Eigenlijk was er een hele wedstrijd evenwicht en zorgden details voor het verschil. In de eerste set in ons voordeel, in de volgende twee in ons nadeel. Uit zulke wedstrijden tegen wereldtoppers leer je natuurlijk wel. We merken ook dat we steeds beter worden en groeien, maar het blijft ontgoochelend om naast zo’n halve finale te grijpen omdat we er zo kort bij waren.”

“Ik voelde me ook al een pak beter dan gisteren en overleefde op beschuiten en wat warme bouillon. Dat was voldoende om energie te tanken en de wedstrijd met de nodige agressiviteit aan te vatten, maar natuurlijk voel je je niet even goed als op een andere dag. Vooral qua recuperatie liep het niet altijd even vlot.”

Nu volgt een week decompressie waarna de opbouw naar het buitenseizoen begint. “De waardeverhoudingen bleven ook binnen intact. We hebben buiten een extra wapen met onze jumpservice, maar dat heeft Doppler/Horst bijvoorbeeld ook. We kijken wel enorm uit naar de wedstrijden outdoor. Daarvoor gaan we ons intensief voorbereiden. Eerst volgt een fysieke voorbereiding op Belgische bodem zonder bal. Geleidelijk aan bouwen we op richting het eerste toernooi in Fort Lauderdale eind februari met een buitenlandse stage”, aldus Koekelkoren.

This entry was posted in beachvolley, Blog, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook