Leys terug naar België

Leys terug naar België

Charleroi won met 2-3 in Barcelona en stoot zo door naar de achtste finale van de Challenge Cup. Daarin wacht het Turkse Bursa BBSK van Yellow Tiger Charlotte Leys.

Ondanks de 3-0 uit de heenmatch moest Charleroi wel vol aan de bak in Spanje. De Catalanen vochten en kwamen zelfs 2-1 voor. In een belangrijke vierde set werd dan beslist over een golden set of rechtstreekse kwalificatie voor de Henegouwers. Het werd de tweede optie en in de tiebreak – die geen beslissingsrecht meer had – zette Charleroi de kers op de taart (25-23; 25-27; 25-19; 21-25; 7-15). Bij Charleroi stonden er slechts acht speelsters op het wedstrijdblad, waardoor er buiten de startende zeven slechts één wisselspeelster was. Julie Hanon werd topscorer met 29 punten. In de volgende ronde wacht nu Bursa BBSK uit Turkije. Daarbij één zeer bekend Belgisch gezicht: Charlotte Leys. De kapitein van de Yellow Tigers zag haar team zich kwalificeren na twee keer 3-0 winst tegen het Luxemburgse Walfer. Eergisteren plaatste Oostende zich al voor de achtste finale in de Challenge Cup; daarin ontmoet het Obrenovac.

Eveneens een Belgisch gekleurde Champions League. In poule A was er tiebreakwinst voor Mulhouse bij Zürich. De wedstrijd stond niet alleen onder leiding van de Belg Wim Cambré; Aziliz Divoux (1 punt) en Britt Herbots (15) startten allebei aan de wedstrijd. In de tiebreak trok Herbots haar team over de streep met drie punten. In diezelfde poule verloor Rzeszow van Blaj. Hélène Rousseaux scoorde wel tien punten, maar de Polen konden geen deelwinst boeken. Rzeszow staat op de tweede plaats met drie punten, Mullhouse volgt op de derde plaats met twee punten.

Jan De Brandt zag dat Fenerbahçe met 2-3 tegen Novara verloor en komt zo op de tweede plaats in poule B; eergisteren verloor Grobelna al met Lodz in poule D waardoor het hekkensluiter is.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook