Ilka Van de Vyver mvp bij Vilsbiburg

Mooi nieuws van de Belgische spelers in het buitenland. Zo werd Ilka Van de Vyver in Duitsland bij Rote Raben Vilsbiburg uitgeroepen tot beste speelster na de sensationele 2-3 winst tegen topploeg Schweriner. Ook Dominika Strumilo won met Dresdner met 3-0 tegen Berlin, terwijl Friedrichshafen (van coach Vital Heynen) ongeslagen blijft na de 1-3 zege bij Rhein-Main. Ook Igor Grobelny haalde het met Unterhachung (3-0 tegen Wusterhausen).

Frank Depestele debuteerde in Argentinië met een 2-3 zege met Bolivar (4de in het klassement) tegen Gigantes del Sud (5de in het klassement)

Jan De Brandt had het in Turkije met Fenerbahce behoorlijk lastig tegen het Bursa van Charlotte Leys, dat slechts met 3-2 verloor.

In Griekenland won Paok Saloniki (Matthias Valkiers) met 2-3 (13-15) van Kifisias en het staat intussen – weliswaar met één match minder – op 10 punten van Olympiakos.

Maandagavond won Dominika Sobolska (8p – 71%) in Polen met Bielsko-Biala met 3-0 van Bydgoszcz. Eerder had Rzeszov (Hélène Rousseaux 12p – 40%) al met 3-0 gezegevierd van Muszyna. Ondanks 23 punten aan 31% van Kaja Grobelna verloor haar ploeg B. Lodz met 2-3 van Legionowa. Bij de mannen ‘uiteraard’ winst voor Kedzierzyn (Sam Deroo 11p aan 56%) tegen Zawiercie en voor Olsztyn (Tomas Rousseaux 8p – 32%), dat met 0-3 ging winnen bij Szczecin.

Sensatie op de 15de speeldag van de Liga A in Italië, wanneer Earvin N’Gapeth in de match van zijn club Modena tegen Sora een nieuw record vestigde door niet minder dan 12 aces te scoren. Het vorige record stond op naam van Roberto Cazzaniga en Mitja Gasperini. Milano (Kevin Klinkenberg) verloor met 3-1 tegen Civitanova, terwijl ook Valentia (François Lecat 9p aan 39% en Pieter Verhees 12p aan 67%) met 3-1 ten onder ging tegen Padova.

Bij de vrouwen won Laura Heyrman (15p – 69%) met Modena met 3-0 tegen Bergamo. Lise Van Hecke (19p – 38%) en topscoorster Freya Aelbrecht (23p met 58% en 10 bloks !) zorgen met Pesaro bijna voor een stunt door nipt 3-2 verlies (11-12 in de tiebreak naar 15-13) tegen het nummer twee in het klassement, Novara, bij wie de Nederlandse Plak 27p. scoorde.

In Frankrijk spelen Bram Van den Dries en Jelle Ribbens pas woensdag met Toulouse bij Ajaccio. Bij de vrouwen winst voor Mulhouse (3-1 tegen Nancy als verjaardagsgeschenk voor Aziliz Divoux en 20p voor Britt Herbots aan 40%), St.-Raphael (3-2 tegen St.-Cloud van coach Morand en libero Valérie Courtois, met 15p voor Karolina Goliat (38%) en 22p voor Liesbet Vindevoghel aan 35%). Verlies voor Cannes in de topper (zonder Angie Bland) tegen Béziers (2-3) en voor Nantes (2-3 tegen Quimper, ondanks 12p van Els Vandesteene aan 32%).

Vital Heynen genoemd bij kandidaten Poolse nationale ploeg

Het werd hier al eerder geopperd, maar nu meldt de Poolse journalist Marek Bobakowski op de website WP Sportowefakty dat het om de functie van Pools bondscoach bij de mannen gaat tussen Vital Heynen en de Argentijn Marcelo Mendez (52 en coach bij de Braziliaanse club Sada Cruzeiro, die gesprekken had met de Poolse federatie tijdens het WK voor clubs vorige maand). Ook Andrea Giani (momenteel coach bij Duitsland) wordt genoemd. Ook enkele Poolse coaches stelden hun kandidatuur: Piotr Gruszka, Michal Gogol, Jakub Bednaruk, Andrzej Kowal, Robert Prygiel en Mariusz Sordyl.

Nog veel vraagtekens dus en bij de Belgische federatie wijst men erop dat Vital Heynen bij de Red Dragons nog een contract heeft tot 2020. Ook Vital Heynen moest erkennen dat hij de laatste weken niks meer hoorde van de Poolse volleybond, die de knoop moet doorhakken.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook