Dankzij knappe prestatie naar top 8

Dankzij knappe prestatie naar top 8

Dries Koekelkoren en Tom van Walle wonnen hun twee eerste wedstrijden in Tsjechië en staan zo al in de kwartfinale van de CEV Masters in Pelhrimov. Het deelnemerslijstje is indrukwekkend; morgen sneuvelen er sowieso al favorieten voor de eindzege.

Het Letse Samoilov/Smedins was als derde reekshoofd geplaatst voor de hoofdtabel in Tsjechië en was daarom één van de favorieten voor de eindwinst, maar twee sets volstonden voor onze landgenoten om de winst veilig te stellen (21-16; 21-19). Dat was nochtans geen evidentie want Dries Koekelkoren kon niet optimaal naar de wedstrijd toeleven. Al bij het eerste duel voelde hij zich niet prima, maar de maagklachten namen toe naargelang de tweede wedstrijd korter kwam en ook tijdens de wedstrijd was er een medische time-out nodig om weer even op adem te komen. Dat lukte wonderwel en daardoor zitten onze landgenoten al sowieso bij de beste acht van het toernooi.

Morgen om 17 uur spelen ze tegen de winnaar uit het duel tussen het Oostenrijkse Doppler/Horst en het Poolse Bryl/Fialek. De Oostenrijkers zijn het tweede reekshoofd en eindigden vorig jaar nog als tweede op het WK.

Dries Koekelkoren: “Niet evident”

Dries Koekelkoren had ook achteraf nog last van de buik. “We waren tactisch prima voorbereid, maar net voor en tijdens de match moest ik overgeven, waardoor ik toch niet op volle kracht kon spelen. In overleg met de coach hebben we beslist om maximale energie en agressiviteit te steken in bepaalde acties, waardoor ik op andere momenten energie kon sparen.”

“In de tweede set lukte dat vooral door een superreeks in opslagen van Tom waardoor we een kloof pakten die we uiteindelijk ook uitbreiden. Tom heeft me er vandaag echt door gesleurd. Dat we daardoor een ronde overslaan en extra krachten kunnen sparen, maakt ons natuurlijk extra blij, want in die kwartfinale wacht sowieso een moeilijk duel.”

 

This entry was posted in beachvolley, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook