Zwitserland opent sterkst

In de eerste wedstrijd van het WEVZA-toernooi (West European Volleybal Zonal Association) in Portugal verloren de Yellow Tigers U16 van hun Zwitserse leeftijdsgenoten met 1-3.

De openingswedstrijd zorgde alvast voor de nodige zenuwen aan Belgische zijde. Daardoor pakten ze nipt de eerste set niet en ook set twee ging naar de Zwitsers. In de derde set herpakten onze meisjes zich, maar uiteindelijk kon Zwitserland de klus klaren in vier sets (23-25; 20-25; 25-19; 21-25).

Het WEVZA-toernooi is een achtlandentoernooi met enkele West-Europese landen (maar deze editie werd Italië vervangen door een tweede selectie van thuisland Portugal). Morgen treft België onze noorderburen, donderdag volgt dan Portugal.

België: Cools (3), Martin (6), Vreys (10), Van Bouwel (19), Deckers (4), Abrassart (4); libero: Lambrix; kwamen in: Seurinck (1), Van de Perre (6), Meynckens, Van Elsen (5), Versteynen (2)

Yorick Vande Velde: “Proces centraal”
Ondanks de nederlaag zag assistent-bondscoach Yorick Vande Velde toch verschillende lichtpunten bij België. “Op sommige momenten konden we het tempo bepalen en lieten we mooie dingen zien. Dit konden we nog niet aanhouden, maar het toont wel mogelijkheden. Daarnaast deden we het aanvallend ook goed. Als de receptie goed gebracht werd, scoorden we zeer vlot.”
“Verliezen is natuurlijk nooit de bedoeling of leuk, maar op zich is het ook geen ramp. We willen ons vooral voorbereiden op de EK-kwalificatie die begin 2018 gepland staat. We moeten volop leren uit onze fouten en zo het proces centraal stellen.”
“In dat opzicht wordt ook Nederland (morgen 15 uur Belgische tijd) belangrijk. Dat is een handig team met veel gestalte en is gelijkaardig aan één van onze opponenten in diezelfde EK-kwalificatie. Daaruit kunnen we opnieuw een heleboel leren.”

This entry was posted in Blog, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook