Vijfde plaats op WEVZA voor Yellow Tigers U16

Vijfde plaats op WEVZA voor Yellow Tigers U16

De Yellow Tigers U16 hebben de vijfde plaats weggekaapt op het WEVZA in Portugal. In hun laatste wedstrijd klopten ze Frankrijk na een tiebreak.

De eerste set ging naar Frankrijk nadat de Belgen zes opslagen uit serveerden en zichzelf zo buitenspel zetten. Daarna kwam er wel meer controle aan Belgische zijde. Ook het scoren ging vlotter in set twee en drie en de foutenlast ging naar beneden. In set vier was er een gelijkaardig scenario als bij de wedstrijdstart en stapelde de fouten zich op, maar door vlot te scoren kwam er al wel een matchpunt. Dat werd echter gemist, terwijl Frankrijk wel de deelwinst pakte. In de tiebreak stond er geen maat op onze landgenoten (18-25; 27-25; 25-17; 25-27; 15-11).

Zo eindigen onze landgenoten het WEVZA (West European Volleyball Zonal Association) op een vijfde plaats. De balans oogt mooi met drie zeges tegen Nederland, Portugal en Frankrijk. Alleen Zwitserland kon België kloppen in de openingsmatch. Dit toernooi kadert in de voorbereiding op de EK-kwalificatie begin januari.

België: Cools (3), Vreys, Versteynen (9), Van Bouwel (11), Deckers (15), Van de Perre (25); libero: Lambrix; kwamen in: Seurinck, Abrassart (4), Meynckens, Van Elsen (7)

Robin De Bont: “Steeds meer controle”

De Belgische bondscoach zag België op sommige momenten sterk spelen. “We wisten dat opnieuw blok-verdediging belangrijk ging zijn tegen een land met veel gestalte, zoals Frankrijk. Naargelang de wedstrijd vorderde, kwam er steeds meer controle en die zorgde ervoor dat we de wedstrijd winnend konden afsluiten. Omdat we soms die controle verliezen, maken we toch nog foutjes. Bijvoorbeeld in opslag en receptie. We kunnen onze tegenstander echter vastzetten als we onze taken uitvoeren en dat moeten we zeker meenemen in ons proces,” aldus De Bont.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook