Red Dragons U18 winnen WEVZA

Red Dragons U18 winnen WEVZA

De Red Dragons U18 hebben het WEVZA-toernooi (West European Volleyball Zonal Association) in Montpellier gewonnen. Daarin nemen acht West-Europese landen het tegen elkaar op. In de finale waren de Belgen te sterk voor Duitsland; eerder won België al tegen Zwitserland, Nederland en Frankrijk.

Het was vooraf uitkijken wie deze krachtmeting zou winnen en wie de WEVZA-beker na afloop de hoogte in mocht steken. Waren het de enthousiaste, organisatorisch sterke Belgen of waren het de stugge, grote Duitsers?

Stug, dat waren de Duitsers. Een imposante ploeg die de Belgen ook volgende week zullen treffen op de EK-kwalificatie in Berlijn. Het was dan ook uitkijken of de Duitsers verstoppertje zouden spelen in deze finalewedstrijd. Aanvankelijk deed de Duitse coach Matus dat en hij liet in de eerste set enkele jongens opdraven die op de rest van het toernooi nog niet zo veel in het speelveld stonden. Het was aan onze Belgen de opdracht hun eigen spel op te dringen en de tegenstander te dwingen een andere werkmethode te hanteren. Dat lukte ook, want gaandeweg de wedstrijd brachten de Duitsers hun basisspelers tussen de lijnen.

De eerste set was duidelijk voor de Belgen die een kleine voorsprong van twee punten bij de eerste technische time-out verdubbeld zagen bij de tweede technische time-out (16-12). De Belgen waren secuur in de side-out, behielden de controle en wonnen overtuigend met 25-20.

In de tweede set sputterde de motor van de enthousiaste Belgen plots bij een voorsprong van 16-12. De inbreng van de basis bij de Duitsers kon het tij net keren en een te hoge foutenlast gecombineerd met mindere opslagdruk gaf de Duitsers hoop. Zij kenden geen genade en wonnen de tweede set nipt met 26-28.

De derde en de vierde set waren copy-paste. De ingebrachte spelers bij de Duitsers rendeerden niet, de receptie kraakte en de Duitsers begaven. Het werd vrij vlot 25-16 en 25-17.

De Belgen mogen de WEVZA-beker meenemen tijdens hun TGV-reis van Montpellier naar Brussel op 31 december: een opsteker voor de EK-kwalificatiematchen. Leuk, maar ook niet meer dan dat. Na de jaarwisseling gaat het om de knikkers in Berlijn.

Wel een leuke voetnoot: drie Belgen (Mc Cluskey, D’Heer en Fafchamps) kregen een eervolle vermelding in de ploeg van het toernooi.

België: McCluskey (6), Rotty (14), Fafchamps (11), D’Heer (14), Peeters (12), Van Elsen (11) en libero Perin.

De U18 Red Dragons wenst al haar supporters de beste wensen en hopen zelf het nieuwe jaar te kunnen inzetten met een nieuw succes in en tegen Duitsland, waar het naast de thuisploeg ook Estland en Oostenrijk partij zal geven.

This entry was posted in Jeugd Jongens. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook