Red Dragons U18 naar finale WEVZA

Red Dragons U18 naar finale WEVZA

De Red Dragons U18 wonnen ook hun derde poulematch tegen Frankrijk en stoten zo ongeslagen door naar de finale van het WEVZA.

In tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden tegen Zwitserland en Nederland kende België dit keer een wel een moeilijke avond in een wedstrijd dat het vooral tegen zichzelf speelde. Frankrijk telde na de twee wedstrijden 4 op 6 en kon ook nog eerste worden.

De Belgen startten fel en sloegen onmiddellijk een kloof (8-3).  De Fransen lieten echter  niet begaan en gaandeweg de eerste set vorderde, kwamen ze beter en beter in de wedstrijd. Bij de tweede technische time-out kropen de Fransen twee puntjes dichterbij en bij een tussenstand van 21-20 werd het even later pas echt spannend.  Het waren de jonge Belgen die het koelst bleven en de set met 25-23 winnend afsloten.

De opslagdruk van de Fransen zorgde er in de tweede set voor dat de Belgen minder via het midden konden dreigen waardoor de organisatie bij het gastland standhield.  De setstart was nog voor de Belgen (8-6) maar daarna nam Frankrijk sterk over (12-16).  Mede door de inbreng van een sterke Joost Peeters kon België in extremis het tij keren (21-20).  Zo werd het 25-23 en 2-0, genoeg om de finaleplaats veilig te stellen.

Coach Moyaert sleutelde van dan af aan haar ploeg en gaf de gelegenheid aan de volledige kern om te spelen.  De derde set kende een valse start (4-8) en (10-16): de motor bij de Belgen sputterde en de Fransen pakten deelwinst in set drie met 18-25.

In de vierde set toonden de Belgen hun vechtlust en wilskracht.  Er was voortdurend spanning: via 7-8, 16-15 en 20-21 waren het opnieuw de Belgen die de set binnenhaalden met 25-23.  Hiermee verwees het de Fransen naar een derde plaats in hun poule; Nederland werd tweede na een 3-1 tegen Zwitserland.

Vanavond staat om 19 uur de finalewedstrijd tegen Duitsland op het programma.  Daarmee sluiten de Young Red Dragons een nu al geslaagde ontmoeting op het WEVZA-toernooi af.

België : McCluskey (2), Rotty (8), Fafchamps (6), D’Heer (9), Fransen (6), Van Elsen (9); libero Verbruggen en Perin; kwamen in : Peeters (19), De Saedeleer (5), Van De Velde (3); gekwetst: Ocket (enkelverzwikking, hij is momenteel preventief out en wordt medisch opgevolgd)

Mieke Moyaert: “Veerkracht getoond”

Mieke Moyaert zag goed en mindere punten na de derde zege op rij. “Spijtig genoeg was onze opslagdruk een stuk lager dan in de vorige wedstrijden. Daardoor kreeg Frankrijk meer mogelijkheden om het ons moeilijk te maken.”

“In de derde set was er dan concentratieverlies in set drie omdat we al verzekerd waren van die finaleplaats en dat is natuurlijk jammer. Toch ben ik blij dat het team heeft gevochten en veerkracht toonde. Door efficiënt te spelen op de momenten dat het moest, hebben we die derde zege kunnen afdwingen.”

In de finale wacht nu Duitsland. “Ik kijk zeker uit naar die match. Ook omdat we de Duitsers volgende week opnieuw treffen in Berlijn voor de EK-kwalificatieronde. Het wordt sowieso een boeien duel,” aldus Moyaert.

This entry was posted in Jeugd Jongens. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook