Oostende wint Europese uitmatch

Oostende wint Europese uitmatch

Een drukke Europese volleybalavond was het voor België. Oostende deed een prima zaak door bij het Portugese Ponta Delgada te winnen in de Challenge Cup. Oudegem moest echter de meerdere erkennen in Istanbul  (CEV Cup). Ook enkele Yellow Tigers speelden Europees; Sam Deroo op het WK voor clubs.

Oostende trok naar Portugal en kon een spannende eerste set onmiddellijk verzilveren. Het antwoord van de thuisploeg kon aanvankelijk tellen, maar vanaf de derde set won de kustploeg steeds weer met het kleinste verschil (28-30; 25-18; 23-25; 23-25). Ponta Delgada scoorde dus wel het meest over de hele wedstrijd, maar Oostende pakte de drie punten. In de terugmatch wordt het dus belangrijk om zo snel mogelijk twee sets te pakken om een ronde verder te gaan. Lise De Valkeneer (26 punten) en Nina Coolman (23) pakten op hun eentje een set en werden zo logischerwijs topscorer.

Oudegem had een taaiere klant aan Istanbul en dat toonde zich ook in de eindstand. Drie korte sets (11-25; 15-25; 15-25) en een uur later, toonden de Turken zich sterker. Dapic (11 punten) en Cianci (9) scoorden het meest voor de thuisploeg. In januari trekt Oudegem naar Turkije voor de terugwedstrijd.

Ook enkele van onze Yellow Tigers moesten aan het werk. Zo won Hélène Rousseaux (Rzeszow) van Britt Herbots en Aziliz Divoux (Mulhouse) in de Champions League. Het werd 3-1 (25-18; 20-25; 25-14; 25-17). De Belgische meiden startten alle drie aan de wedstrijd en droegen hun steentje bij. Rousseaux onderstreepte haar goede vorm en werd topscorer met 24 punten, Herbots maakte de meeste punten (12) voor de bezoekers. Dresden won in de CEV Cup tegen Venelles, maar onze landgenote Dominika Strumilo speelde niet.

Ook nieuws van het WK voor clubs bij de mannen, waar Sam Deroo met Kedzierzyn aantreedt. In de eerste wedstrijd werd nog gewonnen, maar tegen het Italiaanse Civitanova lukte dit niet. Het was de tweede tiebreak voor de Polen op evenveel wedstrijden waardoor ze met drie punten op de tweede plaats van hun poule staan. Deroo (25 punten) scoorde wel het meest voor zijn eigen ploeg en was dus opnieuw een belangrijke schakel. Kedzierzyn speelt vanavond tegen het Braziliaanse Cruzeiro voor een plaats in de halve finale.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook