België verrast Nederland

België verrast Nederland

Op het WEVZA-toernooi in Portugal hebben de Yellow Tigers U16 Nederland verrast met een knappe tiebreakzege. Morgen volgt de laatste groepswedstrijd.

Gisteren bleek Zwitserland nog een maatje te groot voor onze Young Yellow Tigers, maar onze landgenoten herpakten zich knap tegen Nederland. De Belgische meisjes grepen Nederland direct bij de keel: een hoge opslagdruk resulteerde in een eerste deelwinst. In de tweede set groeide Nederland in de wedstrijd en begon ook hun service beter te draaien. België was echter niet aangedaan en pakte set drie met dezelfde wapenfeiten als voordien. Ook in set vier was er goed spel, maar dat werd pas getoond nadat Nederland enkele puntjes kon uitlopen. Een tiebreak dus. Daarin startten onze noorderburen het best, maar langs 12-12 kwamen onze meisjes terug in de wedstrijd om de derde matchbal te benutten (25-15; 15-25; 25-15; 21-25; 21-19).

Morgen wacht Portugal om 17 uur Belgische tijd.

België: Cools (6),  Vreys (4), Van Bouwel (12), Deckers (21), Van de Perre (18), Abrassart (4); libero: Lambrix; kwamen in: Seurinck, Versteynen (1), Meynckens, Van Elsen (6)

 

Yorick Vande Velde: “Weerbaar getoond”

Natuurlijk was het Belgische kamp tevreden na de zege. “Ons doel tijdens deze campagne is om controle te krijgen over blok-verdediging en dat lukte vandaag goed. Daarnaast waren onze aanvallen zeer gecontroleerd en door die beperkte foutenlast konden we winnen van een groot land als Nederland. Wat deugd doet, is dat dit team zich weerbaar heeft getoond en met motivatie een hele match gezocht heeft naar de zege.”

“Morgen willen we het even goed als vandaag met opnieuw controle in blok-verdediging en receptie. Onze agressieve opslagen en wil om te winnen, zullen ook belangrijk zijn tegen Portugal,” aldus assistent-coach Vande Velde.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook