België treft thuisland Italië op WK

België treft thuisland Italië op WK

De Red Dragons kennen hun tegenstanders voor de groepsfase van het WK dat volgend jaar van 10 tot 30 september plaatsvindt in Italië en Bulgarije. Onze nationale mannen werden ingedeeld in poule A met thuisland Italië als opvallendste tegenstander.

Omdat België (FIVB 15) ingedeeld is in de groep van Italië zal het de groepswedstrijden ook op Italiaanse bodem afwerken. Slovenië (FIVB 23) wordt geen makkelijke opdracht. In de kwalificaties wonnen de Slovenen immers van de Belgen, waardoor een extra kwalificatieronde volgde. Argentinië (FIVB 7) en Italië (FIVB 4) lagen de Belgen beter in 2017, want beide ploegen werden geklopt in de World League. In Teheran werd Argentinië opzij gezet na een tiebreak; in Antwerpen waren vier sets genoeg om tegen Italië te winnen. Japan (FIVB 12) en de Dominicaanse Republiek (FIVB 38) trof België niet recent.

 

Van 24 naar 16

24 landen werden donderdagmiddag in vier poules van zes landen verdeeld. De wedstrijden van poule A en C worden afgewerkt in Italië, die van B en D in Bulgarije. Uiteindelijk stoot de top 16 (de beste vier van elke poule) door naar de volgende ronde, waarbij de ploegen opnieuw in vier groepen worden onderverdeeld waarvan er twee groepsfases in Italië en twee in Bulgarije worden afgewerkt. Alleen de beste zes gaan naar Turijn voor de eindfase; onderverdeeld in twee groepen van drie. Zij strijden voor een plaats in de halve finales.

Poule A: Italië, Argentinië, Japan, België, Slovenië, Dominicaanse Republiek

Poule B: Brazilië, Canada, Frankrijk, Egypte, China, Nederland

Poule C: VS, Rusland, Servië, Australië, Tunesië, Kameroen

Poule D: Bulgarije, Polen, Iran, Cuba, Finland, Puerto Rico

 

 

Heynen tevreden: “Italië favoriet, daarnaast kan alles”

Bondscoach Vital Heynen was alvast tevreden over de loting. “Het is een zeer interessante groep. We mogen in Italië tegen het gastland spelen en treffen buiten Italië geen echte wereldtoppers.”

“De eerste plaats lijkt naar Italië te gaan. We klopten hen inderdaad in Antwerpen voor de World League, maar op het WK komen er heel wat vedetten bij de groep en voor eigen publiek zal het zeker beter spelen.”

“Tegen de andere landen zijn er heel wat mogelijkheden; alles kan. Dit is zo’n groep waar iedereen tegen iedereen kan winnen. Argentinië en Slovenië zijn goed, maar geen wereldtop. Tegen Japan speelde ik al met Duitsland en de Aziaten staan boven België in de wereldranglijst. Hun ploeg wordt ook beter en beter, maar ik schat ons hoger in. De Dominicaanse Republiek heeft een behoorlijk team, maar geen echt toppers.”

“De tweede ronde halen, is echt een minimumdoel. Je gaat naar een groot toernooi om ver te raken en niet om één ronde te overleven. We moeten verder durven kijken.”

Heynen komt ook kort terug op de Poolse interesse. Hij zou getipt worden als de nieuwe bondscoach van de huidige wereldkampioen. “Eigenlijk is er op dit moment heel weinig verhaal. Het is tof dat de pers mij als een grote kandidaat ziet, maar er is helemaal niks concreets.”

 

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
15.12.2017 Charleroi klopt Barcelona Detail
14.12.2017 Oostende wint Europese uitmatch Detail
14.12.2017 Maaseik en Roeselare naar Sportpaleis Detail
13.12.2017 Red Dragons in nieuwe competitie Detail
13.12.2017 Belgische vrouwen succesvol in Europa Detail
12.12.2017 Karolina Goliat en Angie Bland uitblinkers in Frankrijk Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook