Yellow Tigers wél, Red Dragons niet in Volleyball Nations League

Red Dragons niet, Yellow Tigers wél in Volley Nations League

 

In Parijs stelde de FIVB (internationale volleybond) de Volley Nations League voor, een nieuwe internationale competitie die in de zomer van 2018 begint en die de vervanger wordt van de World League (mannen) en de World Grand Prix (vrouwen).

 

Officieel is het de bedoeling om de volleysport een nog grotere uitstraling te bieden door twee gelijkaardige competities voor mannen en vrouwen te organiseren in een samenwerking tussen het FIVB, organisatiebureau IMG en 21 nationale federaties met een grotere betrokkenheid van het publiek bij de manifestaties.

 

In een ‘round robin’-systeem spelen 12 basislanden (voor verschillende jaren verzekerd van deelname) en 4 challengerteams (voor één jaar verzekerd van deelname, maar de laatste twee degraderen) in totaal 130 wedstrijden, want elk land speelt minstens 15 wedstrijden, normaal gezien tijdens vijf opeenvolgende lange week-ends. De basislanden zijn gastheer/vrouw voor minstens één groep.

 

Hoe de keuze van de deelnemende landenploegen gebeurde, werd er niet bij verteld, maar het is duidelijk dat politico-financiële redenen een iets grotere factor waren dan de louter sportieve waarden.

 

Volgende ploegen nemen dan ook deel aan het gebeuren bij de mannen: Brazilië, Italië, Verenigde Staten, China, Servië, Frankrijk, Argentinië, Iran, Polen, Duitsland, Japan en Rusland als basislanden; Australië, Zuid-Korea, Canada en Bulgarije als challengers.

Bij de vrouwen ziet het deelnemersveld er als volgt uit: Brazilië, Italië, Verenigde Staten, China, Servië, Nederland, Thaïland, Turkije, Zuid-Korea, Duitsland, Japan en Rusland als basislanden; Argentinië, Dominikaanse Republiek, Polen en België als challengers.

 

Over de juiste data, over het feit of deze wedstrijden meetellen voor de wereldranglijsten en over nog een aantal andere belangrijke agendapunten worden nog een aantal gesprekken gevoerd.

 

Het is duidelijk dat de Red Dragons (nochtans in 2017 slechts één set verwijderd van een plaats bij de top-6 in de recente World Leaguecompetitie, waarin Italië als laatste eindigde) ongelukkig zijn over hun niet-aanduiding, terwijl Slovenië (normaal geselecteerd voor een plaats in de vroegere World League) al een klacht indiende bij het TASS (internationale sportrechtbank). Wordt vervolgd.

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook