Vlaamse Jeugd Champions League blijft groeien

Vlaamse Jeugd Champions League blijft groeien

Vanaf volgende week organiseert de Jeugdcommissie van Volley Vlaanderen  de Vlaamse Jeugd Champions League, die al aan haar vijfde editie toe is. Er zit duidelijk geen sleet op de formule, want het aantal deelnemende ploegen nam dit jaar opnieuw toe.

Het doel van de Vlaamse Jeugd Champions League is om de beste jeugdploegen per categorie tegen elkaar te laten uitkomen om zo elkaars niveau op te krikken. Gedurende drie schoolvakanties – herfst-, kerst- en paasvakantie – strijden ze om een rechtstreeks ticket voor het Belgisch Kampioenschap. Per toernooi vallen er punten te verdienen, waarna een eindklassement wordt opgemaakt.

Op de ultieme ontknoping is het nog wachten tot begin april. Toch is iedere wedstrijd tegen de beste teams van Vlaanderen belangrijk voor de ontwikkeling van elke jonge speler met ambitie. Dat het aantal ploegen sterk toenam ten opzichte van de vorige editie, is een teken dat het volleybal wel degelijk leeft bij de jongeren.

“Vorig jaar rondden we de kaap van honderd deelnemende teams net niet,” vergelijkt organisator Danny Lyssens. “Dit jaar ontvingen we inschrijvingen voor 130 ploegen. Die enorme toename kent verschillende redenen. Om te beginnen is de interesse sterk toegenomen sinds de Vlaamse Jeugdbeker werd stopgezet. Daarnaast merken we dat het concept meer en meer gekend is in Vlaanderen; dat de jongeren zich kunnen meten met de andere toppers van hun categorie spreekt blijkbaar aan. Tot slot breidden we uit naar de U11. De jongsten kunnen nog geen ticket voor het BK winnen, maar willen wel voor de eerste keer proeven.”

“Groter zal de Vlaamse Jeugd Champions League de komende jaren waarschijnlijk niet worden en dat is een bewuste keuze. We willen de kwaliteit immers blijven bewaken. De kwaliteit is prioritair aan de kwantiteit. Het organisatorische luik wordt ook meer en meer een uitdaging. De puzzel laten passen, is een moeilijke opdracht omdat voor elke wedstrijd bovendien scheidsrechters gevonden moeten worden. Daarom zien we er zeker op toe dat het toernooi niet uit haar voegen barst,” besluit Lyssens.

Meer informatie:

Op de website van Volley Vlaanderen vind je het speelschema terug. Daarbij ook waar de toernooien per provincie georganiseerd worden.

http://www.volleyvlaanderen.be/vlaamse-jeugd-champions-league/

This entry was posted in Jeugd Jongens, Jeugd Meisjes, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook