Koekelkoren/van Walle bij beste 16 in Qinzhou

Koekelkoren/van Walle bij beste 16 in Qinzhou

Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn er in geslaagd om de eerste ronde in Qinzhou te overleven. Ze hadden twee sets (32-20 en 21-14) nodig tegen het Amerikaanse duo Burik/Kolinske.

In de eerste set was er eerst een verkenningsronde, maar kwam er wel een eerste kloofje in het voordeel van de Belgen bij 16-11. Daarna vochten de Amerikanen terug en door Belgische foutjes werd het nog spannend aan het seteind. Een knap blok van van Walle zorgde echter voor zekerheid. In set twee was er sneller duidelijkheid. Koekelkoren/van Walle startte scherper, zorgde snel voor een kloof en bouwde die stelselmatig uit.

In de 1/8e finales wordt morgen gespeeld tegen Durant/Schubert, een Australisch duo dat vandaag het Duitse Bergmann/Harms klopte.

 

 

Dries Koekelkoren: “Mentaal weerbaar”

“Aangezien we weinig informatie hadden over de Amerikanen, moesten we in het begin nog wat aftasten. We zorgden wel voor een kloofje, maar daarna sputterde de motor even. Dat we die set, ondanks een dip, toch pakten, toont dat we mentaal weerbaar zijn en het hoofd koel kunnen houden.”

“Morgen hebben we alleszins al meer gegevens over Australië. Daardoor zullen we vooraf beter kunnen nadenken over ons matchplan. We zullen zelf goed moeten spelen, want elk foutje wordt genadeloos afgestraft. In een systeem waarin elke wedstrijd het einde kan betekenen, moeten we van match tot match leven en ons steeds goed voorbereiden.”

 

 

Tom van Walle: “Positief gebleven”

“In de eerste set was er een goede start; maar ook als het even minder liep, bleven we rustig en positief naar elkaar toe. De tweede set verschilde eigenlijk niet zo veel van de eerste. Alleen was er in set twee geen dipje. Het spijtige is dat we toch misschien wat overbodige energie verspild hebben in die eerste set.”

“Morgen treffen we een Australisch duo dat op een heel aparte manier speelt met heel veel ballen die bij de tweede hand worden overgespeeld. In dat opzicht wordt een goede opslagdruk cruciaal.”

This entry was posted in beachvolley, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
21.10.2017 Asterix uitgeschakeld in Champions League Detail
17.10.2017 Asterix houdt de kansen gaaf Detail
17.10.2017 Belgische jeugdploegen kennen hun tegenstanders Detail
16.10.2017 Stijn D’Hulst klopt kampioenen, Hélène Rousseaux mvp Detail
16.10.2017 Koekelkoren/van Walle klimt naar olympische plaats Detail
15.10.2017 Geen medaille ondanks knap toernooi Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook