“Hadden moeilijke halve finale verwacht”

Dries Koekelkoren: “Hadden moeilijke halve finale verwacht”

Vandaag werkten Dries Koekelkoren en Tom van Walle twee wedstrijden af. Eerst met succes tegen het Nederlandse duo Boehle/Van de Velde in de kwartfinale; daarna was het Mexicaanse Virgen/Ontiveros te sterk in de halve finale.

Op het einde van een drukke beachvolleybaldag zinderde bij onze landgenoten toch vooral de gemiste kans op een finaleplaats – en zekere medaille – na. “We kunnen kort zijn: het was niet goed genoeg van ons. En om van een topper te winnen, moet alles kloppen. De Mexicanen waren trouwens niet voor niks op de jongste Olympische Spelen. Daarbovenop konden we hen nog nooit verslaan, ondanks het feit dat we hen toch al een handvol keren troffen. We zijn nu echter op een niveau gekomen dat we ook zulke teams moeten aankunnen. Al liggen sommige teams je natuurlijk beter dan andere…”

Morgen komen de Belgen wel nog aan de bak in de kleine finale waarin ze om de bronzen plak strijden tegen het Cubaanse duo Nivaldo/Gonzalez. “Ook dat is een straf team dat op de Olympische Spelen stond. Een lastige klus dus. Maar als we nu wel ons eigen niveau kunnen halen en vasthouden, zit er zeker een mooie wedstrijd in. Omdat het onze laatste wedstrijd van het seizoen is, gaan we een laatste keer alles geven om deze jaargang in schoonheid af te sluiten.”

Wie zondag vroeg (4.05 uur Belgische tijd) uit de veren wil, kan de wedstrijd om het brons volgen via livescore (op http://bit.ly/2ynEAVU) of op het videokanaal van FIVB (op https://youtu.be/r9tqkp_wIcI).

 

This entry was posted in beachvolley, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook