Geen medaille ondanks knap toernooi

Geen medaille ondanks knap toernooi

Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn er niet in geslaagd om een medaille te pakken na een meer dan geslaagd FIVB-toernooi in het Chinese Qinzhou. In de kleine finale moesten onze landgenoten het hoofd buigen tegen Nivaldo/Gonzalez na een tiebreak (21-16; 16-21; 11-15).

Koekelkoren/van Walle startte wel het best aan de wedstrijd. De Cubaanse tegenstander zat niet onmiddellijk in de wedstrijd en de Belgen profiteerden optimaal met ruime deelwinst. In set twee maakte Cuba bij 10-7 een kloofje dat het niet meer uit handen gaf. Er werd nog teruggevochten, maar Nivaldo/Gonzalez hield stand. De daaropvolgende tiebreak was dan weer enorm spannend. Tot 11-9 leek de bronzen medaille wel heel kortbij voor de Belgische beachers, maar een kantwissel zorgde alsnog voor een ommekeer.

Geen medaille, wel een geslaagd toernooi dus voor Dries Koekelkoren en Tom van Walle. Ze zetten enkele knappe resultaten neer in China met soms toch ook extreme weersomstandigheden.

Dries Koekelkoren: “Even heel zuur”

Na de nederlaag in de halve finale waren onze landgenoten ontevreden over de eigen prestatie. Vandaag zagen ze dat het beter was. “Het weer was echter heel wat slechter dan gisteren. Er stond vandaag zo veel wind dat het soms al een kunst was om de bal tussen de lijnen te serveren. Het was voor beide ploegen belangrijk om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en zo weinig mogelijk onnodige fouten te maken,” weet Koekelkoren.

“Vooral in de tiebreak werden we opnieuw getroffen door de wind. Na 11-9 voorsprong kregen we geen bal meer tegen de grond omdat we van kant wisselden en plots de wind weer tegen hadden.”

“Natuurlijk is het even heel zuur om zo kort bij het brons te staan, maar dan toch naast het podium te eindigen. Verlies en ontgoocheling zijn nu eenmaal eigen aan de topsport. Deze teleurstelling moeten we nu verwerken en een plaats geven zodat we er uit kunnen leren. Die medaille op een FIVB-toernooi komt nog wel; zo hebben we direct ook een mooi doel voor volgend seizoen,” knipoogt Koekelkoren.

 

This entry was posted in beachvolley, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook