Belgische jeugdploegen kennen hun tegenstanders

Belgische jeugdploegen kennen hun tegenstanders
 
In Luxemburg werd het voorbije weekend geloot voor de tweede ronde van de EK-kwalificatiecampagne.
Onze jongste meisjes (U17) trekken van 4 tot en met 7 januari naar Roemenië. Daar treffen ze het gastland, Zweden en Zwitserland. Zij strijden voor een plaatsje op het EK dat in april 2018 plaatsvindt in Bulgarije.
De U18 bij de jongens spelen ook begin januari. Dat doen ze tegen hun Duitse, Oostenrijkse en Estse leeftijdsgenoten. Duitsland organiseert de wedstrijden en de groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar het EK in Tsjechië en Slovakije.
De meisjes U19 moeten ook naar Roemenië; van 26 tot en met 29 april. Ze ontmoeten er het thuisland en Frankrijk. Het vierde land uit hun groep wordt de winnaar van de eerste kwalificatieronde: Israël, Wit-Rusland of Montenegro. Eind juni is er ook nog een eventuele derde ronde gepland. Het einddoel is voor hen Albanië waar de eerste negen dagen van september het EK wordt afgewerkt.
Geen voorrondes voor de jongens U20. Zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de eindronde omdat het EK dit jaar georganiseerd wordt door België en Nederland. De Belgische groepswedstrijden van het EK vinden vanaf 14 juli op eigen bodem plaats, meer bepaald in Kortrijk. Een eventueel vervolg wordt in Den Haag gespeeld.
This entry was posted in Jeugd Jongens, Jeugd Meisjes, Juniors Dames, Juniors Heren. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook