Yellow Tigers verlaten toernooi met opgeheven hoofd

Yellow Tigers verlaten toernooi met opgeheven hoofd

Het EK in Azerbaidjan en Georgië zit er op voor onze Yellow Tigers. Net zoals tegen Nederland en Tsjechië openden de Belgische vrouwen met deelwinst, maar ook de Serviërs konden de scheve situatie nog ombuigen in winst.

Met de jarige Britt Herbots in de startopstelling begonnen de Yellow Tigers vol goede moed aan de confrontatie tegen Servië. De Servische wereldtoppers toonden meteen hun fysieke kwaliteiten. Hoogte, power, organisatie: ze bezitten het allemaal. Tot 9-11 deden de dappere Belgen flink mee. Op 10-14 volgde een time-out van coach Vande Broek. En de Yellow Tigers keerden zowaar terug in de match ondanks twee Servische aanvallen pal in het aangezicht van onze speelsters. Iedereen op de Belgische bank applaudisseerde bij al die Belgische lef want het werd 22-23. Servië moest zelfs in een time-out vluchten. En wat iedereen nooit voor mogelijk hield, realiseerden de Yellow Tigers toch. Ze pakten de eerste set tegen het machtige Servië. 

Een onstuitbare Lise Van Hecke hield België in de tweede set nog in de race tot 14-14 waarop de Servische vrouwen nog harder sloegen. De Yellow Tigers kraakten maar versaagden niet. Het sein voor de Serviërs om nog een versnelling hoger te schakelen. Ondanks knap Belgisch verweer en de inbreng van Van Gestel, ging de tweede set toch naar de tegenpartij.

Meteen een krachtig antwoord van de Belgen in de set drie, toen er bij Servië enkele wissels werden doorgevoerd. Bij de technische time-out stonden kapitein Charlotte Leys en haar team aan de leiding met 8-3 en later zelfs met 12-7. De Servische vrouwen hadden het begrepen en voerden de servicedruk op. Van 14-10 ging het in één ruk naar 14-16. De Oost-Europeanen concentreerden zich op onze Belgische hoofdaanvalster Van Hecke. Topploegen kunnen nu eenmaal nog een tandje bijsteken als het moeilijk gaat. Vande Broek bracht opnieuw Van Gestel en na een videochallenge bracht België de stand gelijk bij 22-22. Even hing de geur van het onmogelijke in de lucht, maar de Serviërs drukten door en beëindigden het toernooi van de Belgen.

Servië had zijn doelstelling bereikt door de twee gewonnen sets. Op een 4-0 voorsprong voor de Belgische ploeg greep de Servische coach al meteen naar een time-out en bracht Stevanovic opnieuw in de ploeg. België – vastberaden om dit EK in schoonheid te eindigen – stoomde echter verder door tot 8-4. Servië antwoordde met klasse en de moegestreden Yellow Tigers kregen een dipje. De Servische ploeg ging op en over de Belgen en snelden naar 13-18. Een dodelijke kloof tegen een topper als Servië. Toch dwongen onze Tigers de Servische coach nog tot een time-out bij 20-23. 

Door deze derde nederlaag op rij stopt het EK voor de Yellow Tigers. Ze eindigden op de vierde plaats in hun poule, terwijl Servië de groep won. Later kaapte Nederland nog de tweede plaats weg. Voor de Belgen was de derde plaats het doel achter deze twee toernooifavorieten, maar gisteren bleek Tsjechië in vier sets te sterk. Na deze mooie wedstrijd, verlieten de Belgische vrouw het EK echter met opgeheven hoofd. Natuurlijk is er de teleurstelling voor de niet bereikte doelstelling. Maar dit Belgische team is niet dood. Dit Belgische team heeft nog toekomst. Dat bewezen ze tegen de nummer twee van Europa.

SERVIË – BELGIË 3-1
 
Sets: 24-26; 25-20; 25-22; 25-21
 
België: Herbots 11, Heyrman 10, Leys 8, Aelbrecht 10, Van Hecke 24, Van de Vyver 4; libero: Courtois en De Tant; kwamen in: Grobelna, Van Gestel, Guilliams
This entry was posted in Dames. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook