Yellow Tigers succesvol voor volle zaal tegen Duitsland

Volle zaal voor uitwuifwedstrijd

België – Duitsland 3-1

(21-25, 26-24, 25-19, 25-15)

De tweede wedstrijd van de Yellow Tigers tegen Duitsland gold niet alleen als voorbereiding voor het EK maar stond ook helemaal in het teken van de druk bezochte fandag. De Belgische vrouwen namen een veelbelovende start. Op 13-13 sloegen de Duitsers een driepunten kloofje en toen werden Jasmien Biebauw en Celine Van Gestel vervangen door respectievelijk Ilka Van de Vijver en Britt Herbots. België vocht dapper terug en ook de Duitse coach moest twee nieuwe speelsters inbrengen. Duitsland bleek iets efficiënter op het einde van deze openingsset.

Lise Van Hecke – opnieuw fris volleyballend – bracht de Yellow Tigers op voorsprong in de tweede set. Ilka Van de Vijver vond vlotjes haar middenspeelsters. Freya Aelbrecht en Laura Heyrman bedankten gretig met knappe aanvallen. Dat resulteerde in een 13-7 voorsprong. Via de uitstekende hoekaanvalsters keerden de Duitse vrouwen terug in de wedstrijd. Op 20-20 volgde een time-out van coach Vande Broek. Na een boeiend slot met twee setballen maakte Freya Aelbrecht het af.

Sterke services en een prima verdediging brachten de Yellow Tigers naar een 7-3 tussenstand in set 3. Er zat schwung in de Belgische ploeg. De Duitse vrouwen klampten aan tot 14-13, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen voor zo veel Belgische gedrevenheid.

Na twee punten in de vierde set kreeg Heyrman een bal in het aangezicht. Zelfs dat belette de Yellow Tigers niet om er vol tegenaan te gaan. De Yellow Tigers zochten en vonden de juiste en gevarieerde oplossingen in aanval en blok-verdediging. De drie opeenvolgende killbloks op het einde van de match illustreerden de prima organisatie bij de Yellow Tigers. Deze veelbelovende prestatie zal onze nationale ploeg ongetwijfeld moed en vertrouwen geven in aanloop naar het EK in Azerbaidjan. Zondag wordt de voorbereiding afgewerkt met een derde match tegen Duitsland achter gesloten deuren.

België: Biebauw 2, Van Gestel 11, Heyrman 19, Van Hecke 18, Leys 5, Aelbrecht 14, libero: Courtois en De Tant. Kwamen in: Van de Vijver 3, Herbots 3, Grobelna, Guilliams.

 

This entry was posted in Dames, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook