Yellow Tigers pakken set in moeilijke openingsmatch

Yellow Tigers pakken set in moeilijke openingsmatch

Onze Yellow Tigers openden het EK in Azerbaidjan tegen Nederland, sowieso één van de betere Europese ploegen, met wisselend succes. In de eerste set konden onze dames verrassen, maar daarna namen de Nederlanders het heft in handen en wonnen ze met 3-1.

Zonder de geblesseerde De Kruijf – en met de jonge Koolhaas in de basis – begon het duel der Lage Landen veelbelovend voor de Belgische vrouwen. Met knap verdedigend werk en sterke aanvallen bleven de Yellow Tigers mooi in het spoor van het Nederlands team. Meer nog, de enthousiaste meisjes namen zelfs een 10-14 voorsprong. De Nederlandse coach moest overgaan naar plan B, bracht de meer ervaren Anne Buijs in en voerde een dubbele wissel uit. België bleef vechten voor elk punt en het werd 20-20, waarna Britt Herbots de plaats van Celine Van Gestel innam. De Yellow Tigers werden beloond voor hun inzet en pakten de eerste set. 

De Tigers konden hun uitstekende prestatie niet verderzetten in de tweede set en bij de technische time-out stond het al 8-3. Een scheidsrechterlijke blunder remde de Belgische terugkeer af, maar coach Vande Broek probeerde het tij nog te keren met enkele wissels. Nederland had echter al een te grote voorsprong opgebouwd.

Onze noorderburen duwden het gaspedaal nog dieper in bij de aanvang van set drie waarin Britt Herbots startte voor Celine Van Gestel. Het belette de Nederlandse vrouwen niet om opnieuw 8-3 bij de eerste technische time-out te krijgen. De Nederlandse dames, toch een grote kandidaat voor de Europese titel, etaleerden hun klasse, maar de Yellow Tigers gaven zich niet gewonnen. Bij 16-10 kwam Celine Van Gestel opnieuw in het team en zij bedankte met een uitstekende service. De power van Nederland was, ondanks een dubbele Belgische wissel, niet te stoppen. 

De Belgen begonnen veel beter aan de vierde set. Nederland stelde daar nog meer snelheid tegenover. De Yellow Tigers bleven aanklampen, maar werden bij 14-8 opnieuw tot een dubbele wissel gedwongen. Eventjes keerde de hoop terug maar na enkele Belgische slordigheden, bleef Nederland uit de problemen. 

Morgen volgt de cruciale wedstrijd tegen Tsjechië om een plaats in de play-offs veilig te stellen.

NEDERLAND – BELGIË 3-1

Sets: 23-25, 25-12, 25-21, 25-14

België: Van de Vijver 1, Van Gestel 6, Heyrman 8, Van Hecke 15, Leys 8, Aelbrecht 10; libero: De Tant en Courtois; kwamen in: Herbots 11, Biebauw 1, Guilliams, Grobelna 2.

 

Reacties

Charlotte Leys (kapitein België): “Ik denk dat we heel goed gestart zijn in de eerste set met veel opslagdruk en enthousiasme. Zo konden we het hen heel moeilijk maken in receptie. Maar op dit niveau moet je dat dan ook drie sets aanhouden. De power en het aanvallend geweld van Nederland bleken doorslaggevend. Vanaf dat zij de receptie onder controle kregen, werden we weggespeeld. Aanvallend en blokkerend is het een hele goede ploeg. Natuurlijk is het jammer dat we verloren, maar we moeten het positief bekijken. We hebben één setje kunnen winnen en morgen volgt de belangrijke wedstrijd tegen Tsjechië.” 

Reactie Gert Vande Broek (coach België): “Onze eerste set was heel sterk; spijtig genoeg hebben we dat spelpeil niet kunnen doortrekken. Nederland had problemen in receptie, maar kon zich herstellen. Uiteindelijk hadden wij meer problemen met hun opslagen, waardoor dit een logische uitslag was.”

This entry was posted in Dames. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook