“We misten dat tikkeltje extra”

Vital Heynen: “Iets extra’s te kort”

 

Zoals bij de meeste van zijn teamgenoten was de ontgoocheling groot na het nipte verlies van de Red Dragons in de tiebreak tegen Servië. Zo ook bij Vital Heynen.

“We speelden bij momenten goed volley, maar bij momenten ook minder goed. Het tikkeltje extra dat we tegen Italië konden opbrengen, ontbrak vandaag.”

 

Pieter Verhees: “Dit is pijnlijk”

 

In de tweede set zorgde een enthousiaste Pieter Verhees er met vier kill-blocks voor dat de Red Dragons opnieuw in de match geraakten.

“Ik was globaal genomen wel tevreden over mijn eigen prestatie, maar dat telt niet in een ploegsport zoals het volley. Het was natuurlijk ook een moeilijke match, maar na een zwakke eerste set werd het toch veel evenwichtiger. Maar zulke kans mag je niet meer afgeven als je 2-1 voor staat en in de vierde set zelfs met 21-20 leidt. Voor hetzelfde geld winnen we de vierde set en ook in de tiebreak bleven we langszij. Daarom is deze nederlaag echt pijnlijk, want als je er zo dichtbij bent, wil je ook die medaille.

Langs de floatopslagen van Simon van de Voorde, langs ons blok en een beter wordende receptie komen we in de match en dan kunnen we het niet afmaken. Vraag me niet waar de sleutel van dit verlies ligt, maar je ziet dat wij brons kunnen halen. Hier ga ik een nachtje niet van slapen, vrees ik. We leveren een goede collectieve prestatie, we speelden een sterk EK en dat had best mogen bekroond worden met een medaille.

Zaterdag tegen Rusland hadden we geen schijn van een kans, maar tegen Servië zat dat er dik in. Dat wisten we uit de recente World League-wedstrijden tegen hen. Sommigen hadden gerekend op een mentaal dipje van de Serven na de nederlaag tegen Duitsland, maar doordat wij een zwakke eerste set speelden, hebben we ze misschien wel door dat dipje geholpen. We hadden nochtans hun hoekspelers behoorlijk onder controle, maar ze beschikken natuurlijk wel over een goed middenblok. En in de loop van de vierde set begonnen ze ook iets agressiever te spelen, speelden ze eerste tempo en werkte hun receptie weer beter. Jammer, jammer, jammer en vooral heel pijnlijk.”

 

This entry was posted in EuroVolleyM, Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook