Red Dragons gaan voor brons

Red Dragons spelen zondag voor brons op EK

 

België – Rusland 0-3

(14-25, 17-25, 17-25

 

In de acht onderlinge duels die België en Rusland (en de voormalige Sovjet-Unie)tegen mekaar speelden, werd er nog geen enkele door onze landgenoten gewonnen. Sterker nog: in die acht wedstrijden wonnen de Russen telkens met 3-0. “Dan wordt het tijd dat we hen minstens een eerste verliesset aansmeren,” had bondscoach Vital Heynen voor de match nog optimistisch verklaard. Hij moest er deze keer zelfs geen biertje voor overhandigen aan de supporters, want het bleef bij een droge 0-3 tegen de powertrein Rusland, dat niet alleen in gestalte boven onze landgenoten uittorende.

 

Al van bij het begin en een 0-4 achterstand was het duidelijk dat de Red Dragons niet hun plezierigste avondje zouden beleven. De opslagen van vedette Mikhailov draaiden telkens fors weg en dan waren er nog in het midden Vlasov en Volvich, die misschien niet de schoonheidswedstrijd zullen winnen, maar wel in het beste team van de week een plaatsje kunnen krijgen. Tot grote vreugde van mama Rousseaux en zus Hélène, was Tomas Rousseaux zowat de enige die tot scoren kwam, nadat Sam Deroo al vrij snel naar de huppelhoek werd afgevoerd. De zware fysieke inspanningen van de voorbije week eisten hun tol. De videobeelden kenden onze landgenoten nog één extra-setpuntje toe, maar toen vond zelfs Tomas Rousseaux dat het welletjes geweest was en sloeg de bal in het net.

In de tweede set was het respect voor de Russische power en de ijzeren gordijn aan het net verdwenen en de Red Dragons kwamen nu via Van den Dries en Deroo ook zelf tot scoren: 6-8 en langs Verhees nog 9-12, maar dan maakten ze zelf enkele foutjes en die worden door een team als Rusland onherroepelijk afgestraft. De geluidsradar van de 8.336 toeschouwers mocht dan wel in het voordeel van onze landgenoten doorwegen en Van de Voorde kon enkele keren tonen waarom hij zelfs tot in Iran gewaardeerd werd, veel dichter kwamen de Red Dragons er niet mee. Maar de afstraffing werd al iets draaglijker gemaakt.

Opnieuw te veel foutjes in het begin van de derde set en bij 1-5 en 2-8 mocht Heynen uitleggen wat er allemaal beter kon tegen wereldster Mikhailov en co. Het hielp een beetje want Rousseaux, Van Walle, Van de Voorde en een betere receptie zorgden voor eervolle 7-10 en 8-11 cijfers. Dat was niet naar de zin van Volkov en de Russen hielden netjes het verschil binnen de perken.

België speelt bijgevolg morgen om 17u30 (volg Sporza) voor brons tegen Servië. Heel veel energie hadden de Belgen zaterdagavond alleszins niet verbruikt.

 

België speelde met Van den Dries 4, Deroo 5, Verhees 1, Van de Voorde 7, Valkiers 1, Rousseaux 10, libero’s Stuer en Ribbens. Kwamen in: Van Hirtum 1, Lecat, Van Walle 5, D’Hulst, Klinkenberg, Van de Velde.

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook