Red Dragons blijven op zevende plaats CEV-ranking

Lowie Stuer: “Ik moest eens goed kijken wie er nog op het podium stond”

Maandag was de 21-jarige Beverennaar Lowie Stuer nog altijd niet bekomen van de complete verrassing die hem te beurt viel op het EK volley in Polen: uitgeroepen worden tot beste libero van het EK. Het leverde hem een verbazend groot pak sms’jes en interviews op.

“Zulke bekroning had ik helemaal niet verwacht,” zegt de Waaslander, nadat hij nog eens zijn trofee bekijkt. “Toen ik op dat podium stond, moest ik echt eens kijken wie daar allemaal naast mij stond. Amai! Mikhailov, Grözer, Kaliberda, Volkov, Böhme… Ongelooflijk! Tegelijkertijd spookte het ook wel even door mijn hoofd hoeveel het verschil zou zijn tussen hun maandwedde en de mijne,” grinnikte Stuer, die ook volgend seizoen nog voor VDK Gent uitkomt. “Ik begin binnenkort aan mijn laatste jaar podologie in Gent en dat is ook één van de voornaamste redenen dat ik gemakshalve nog in Gent blijf, want in dat laatste jaar moet ik veel praktijk doen en stages lopen. Het zou jammer zijn dat ik de inspanningen om zo ver te komen plots zou laten vallen, hoewel ik aanbiedingen kreeg van nagenoeg alle clubs uit de Liga A.”

Het podium in Krakau oogde inderdaad indrukwekkend met Mikhailov (Rus) als mvp van het toernooi, Grankin (Rus) als beste setter, Grözer (Dui) als beste opposite, Kaliberda (Dui) en Volkov (Rus) als beste receptie-hoek, Lisinac (Ser) en Böhme (Dui) als beste middenblokkers en… Lowie Stuer (Bel) als beste libero.

 

België blijft op zevende plaats in CEV-ranking

Ondanks een knappe vierde plaats op het EK in Polen blijven de Red Dragons in de nieuwe CEV-ranking op de zevende plaats staan. Ze halen punten in op Bulgarije, maar voelen opnieuw de hete adem van Duitsland in de nek.

In de nieuwe ranglijst tellen de resultaten van het EK 2015 en het EK 2017, het WK 2014 en de World League 2017.

De huidige stand: 1. Rusland (+1), 2. Frankrijk, 3. Servië, 4. Polen (+1), 5. Italië (-1), 6. Bulgarije, 7. België, 8. Duitsland en Slovenië (+1), 10. Finland.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
19.09.2017 Simon wordt Wendy Detail
17.09.2017 Yellow Tigers winnen laatste oefenmatch met 3-2 Detail
16.09.2017 Yellow Tigers succesvol voor volle zaal tegen Duitsland Detail
15.09.2017 Yellow Tigers bereiden EK en fandag voor Detail
12.09.2017 Frankrijk verliest in World Cup Detail
12.09.2017 Red Dragons toch derde op het EK Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook