Reacties na België-Servië

Lise Van Hecke 

Uitblinkster bij de Yellow Tigers tijdens dit EK.

“Ik denk dat we een degelijke wedstrijd speelden. De eerste set was zeer goed en wonnen we redelijk overtuigend. De tweede set kwamen we helaas enkele punten te kort. Het is spijtig dat we niet op dat elan konden doorgaan in de derde en de vierde set. Het is sowieso een ontgoocheling omdat het EK hier stopt. We hebben gisteren de grootste kans laten liggen. Tja…”

 

Britt Herbots

Dit was de beste match van dit EK?

“Ik denk dat we tijdens deze wedstrijd enkele mooie dingen hebben getoond. Dat we die eerste set winnen tegen de A-ploeg van Servië, is een mooie prestatie op zich. Dan is het jammer dat we dat niet hebben kunnen doorzetten naar de volgende sets, toen Servië een paar speelsters wisselde. We hadden wel een voorsprong, maar die gaven we dan op het laatste moment uit handen. Ik denk dat dit het voor ons nog moeilijker maakt om het te verwerken.”

In de derde set ging het van 14-10 naar 14-16 en dat heeft jullie pijn gedaan.

“Ja, dat klopt. Je voelt inderdaad: we staan op een voorsprong, het kan nog. Als dat dan verandert, hebben we het even moeilijk. Op dat moment zouden we een vuist moeten maken zodat we er terug kunnen langszij komen. Ik denk dat dit zeer belangrijk is voor ons.”

Is dat een beetje de samenvatting van dit toernooi. Telkens de eerste set winnen tegen Nederland, tegen Tsjechië en nu zelfs tegen Servië?

“De hele week is inderdaad de eerste set telkens voor ons waarna we jammerlijk wegzakken. Gisteren was het belangrijker voor ons dan vandaag. Uiteindelijk is de match tegen Tsjechië de meest cruciale wedstrijd geweest. Tegen Servië wisten we dat het heel moeilijk ging worden met allemaal topspeelsters die bij de sterkste topclubs spelen. Het was niet onmogelijk, maar als je naar de setstanden kijkt, dan merk je dat we meespelen met die wereldtopper met genoeg kansen om het af te maken. Dan is het spijtig dat we op die manier laatste eindigen in onze poule.”

Het is toch knap dat jullie zo kunnen terugvechten na gisteren.

“Het is heel mooi na de ontgoocheling van gisteren. We kunnen dan toch met opgeheven hoofd vechten, opnieuw meedraaien en mooi volleybal laten zien. Chapeau voor onze ploeg, want we wisten dat het heel moeilijk ging worden vandaag.”

 

 

 

Gert Vande Broek

De Yellow Tigers hebben vandaag bewezen dat ze niet dood zijn en dat er nog toekomst in zit.

“We hebben vandaag onze beste wedstrijd van het toernooi gespeeld. Het blijft onvoldoende om ons te kwalificeren; ook al zat het er nog even in. Dat we toekomst hebben, wisten we al langer; daar hebben we deze match niet voor nodig. Alleen spijtig dat we dat gisteren niet hebben kunnen tonen en het niet konden afmaken tegen Tsjechië.”

Het is knap dat de ploeg zich zo heeft kunnen herpakken na de ontgoocheling van gisteren.

“Ja, dat klopt. Dat is iets wat we in Rotterdam niet lukte. Nu konden we ons wel herstellen na een mindere periode. Met die nuance dat er vandaag niets aan vast hing. Niemand had gedacht dat we een kans zouden maken tegen Servië. Maar we hebben onze beste match gespeeld en dat na een zware tegenslag. Dat getuigt van toekomst maar ook een beetje van mentale weerbaarheid.”

Is het mogelijk om iedereen terug op te laden voor de nationale ploeg tijdens de volgende opdracht in januari? 

“We zullen vooral heel goed moeten definiëren wat die volgende opdrachten zijn. Iedereen weet dat we steeds op dezelfde mensen moeten rekenen en dat we een loodzwaar programma hebben. We moeten de campagne op korte termijn en lange termijn verzoenen. Dat moeten we al jaren. Dat wordt alleen maar moeilijker. Laat ons eerst de loting afwachten, laat ons bekijken hoe januari er zal uitzien. Dan kunnen we concrete beslissingen nemen.”

De zomer van volgend jaar zal er toch helemaal anders uitzien dan de volleybalzomer van dit jaar?

“Het zal er vooral helemaal anders uitzien dan wat wij gehoopt en gewenst hadden. Het WK in Tokyo, één van de volleybalhoofdsteden van het damesvolleybal, was de absolute droom van heel wat volleybalsters én van de sportieve staff. Dat dit niet lukt, is een grote ontgoocheling. Eruit gaan in de eerste ronde van het EK is minstens een even grote ontgoocheling, omdat we de top acht van Europa ambiëren. Maar zoals gezegd: ontgoochelingen verwerken is de kunst in de topsport. Het enige wat we nu kunnen doen is vooruitkijken.”

This entry was posted in Blog, Dames. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook