Kevin Klinkenberg: “Ik had er echt veel zin in”

Kevin Klinkenberg: “Ik had er echt veel zin in”

 

Eén van de Belgische spelers die op dit EK misschien wel de minste speelminuten kreeg, was Kevin Klinkenberg. Maar in de wedstrijd om het brons maakte hij dat ruimschoots goed, met zelfs een uitstekende prestatie tot gevolg.

“Helaas zijn we daar als ploeg niks mee. Natuurlijk ben ik tevreden dat ik uiteindelijk toch kon laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik had er trouwens heel veel zin in, ik zat nog fris en het was de bedoeling dat ik opnieuw wat meer energie en vuur in de ploeg bracht. Ik denk dat ik daarin wel geslaagd ben. Jammer van het verlies natuurlijk, zeker als je 2-1 voor staat,” legt Kevin in perfect Nederlands uit.

“Ik denk dat wij verloren door het iets agressiever spel van de Serviërs vanaf de vierde set en door een paar foutjes in onze ploeg op soms cruciale momenten. We hebben zelf de kansen op een medaille afgegeven. Ik was hier nochtans zelf met heel veel goesting aan begonnen. We spelen een zeer sterk EK, we zijn dicht bij een medaille en dan moeten we misschien uit deze wedstrijd de lessen trekken voor later.

Ik begrijp ook niet wat er in de eerste set mis ging. Als je de kleine finale speelt op een EK, dan start je toch gemotiveerd. Pas in het midden van de tweede set komen we echt in de match dankzij een goede blok-defense. De relatie spelverdeler-aanvaller werd opnieuw hersteld, maar dan daarna niet kunnen af maken. Dat is echt balen.

Een vierde plaats op een dergelijk toernooi is de meest ondankbare positie die je je kan indenken. Te meer daar we hier duidelijk bewezen om op ons plaats te zijn als team. Nog iets meer ervaring misschien en we mogen nog altijd de toekomst positief tegemoet kijken, denk ik.”

This entry was posted in EuroVolleyM, Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook