Frankrijk verliest in World Cup

Frankrijk verliest in World Grand Champions Cup

 

De Franse coach Laurent Tillie baalde toen hij met zijn ploeg – o.a. na het verlies tegen België – vroegtijdig het EK in Polen moest verlaten. Maar hij had ook begrip voor zijn spelers en ergernis over de internationale kalender.

“We hebben deze zomer al veel te veel matchen moeten spelen. Na dertien gewonnen matchen op rij in de World League, inbegrepen een finale tegen Brazilië, was het vat af bij mijn spelers. De motivatie verminderde een beetje en het zat hem allemaal tussen de oren. Wel nog willen, maar niet meer kunnen. En nu vakantie? Vergeet het. Eén weekje rust en dan voorbereiden voor de World Grand Champions Cup in Japan. Véél te veel toernooien in één seizoen en dus veel te zwaar voor de meeste spelers.”

Hij kreeg vorige nacht in Japan geen ongelijk, want de Brazilianen namen revanche voor het verlies in de finale van de World League en ze klopten Frankrijk met 25-23. Ook Italië was nog bekomen van de vroege uitschakeling op het EK en verloor met 2-3 van Iran. De Verenigde Staten blikten dan weer het gastland in met 0-3.

 

China bij de vrouwen

 

Vorige week had ook bij de vrouwen al de World Cup plaats in Japan. In het round-robinsysteem won China alle matchen en het mocht zich dus winnaar noemen, voor Brazilië, USA, Rusland, Japan en Korea.

 

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
19.09.2017 Simon wordt Wendy Detail
17.09.2017 Yellow Tigers winnen laatste oefenmatch met 3-2 Detail
16.09.2017 Yellow Tigers succesvol voor volle zaal tegen Duitsland Detail
15.09.2017 Yellow Tigers bereiden EK en fandag voor Detail
12.09.2017 Frankrijk verliest in World Cup Detail
12.09.2017 Red Dragons toch derde op het EK Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook