België organiseert mee het EK volleybal voor mannen in 2019

EK mannen 2019 in België!

In 2019 nemen er voor het eerst vierentwintig landen deel aan de eindronde van het Europees kampioenschap volleybal bij de mannen. Ook historisch is dat er vier verschillende organisatoren zijn, waaronder België met Antwerpen en Brussel als speelsteden. Dat betekent meteen ook dat de Red Dragons geplaatst zijn voor de eindrondes in 2019.

Vierentwintig ploegen verspreid over vier landen. Dat is de nieuwe formule die de Europese volleybalbond CEV in Krakau voorgesteld heeft. Het was Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van TopVolley Belgium, die het project mocht toelichten aan alle Europese landen op de algemene vergadering van de CEV in Krakau. Naast België organiseren ook Frankrijk, Slovenië en Nederland mee. Door de uitbreiding van het aantal ploegen en de vernieuwde formule zal het kampioenschap enkele dagen langer lopen dan voorheen: van 13 tot 29 september 2019.

Elk organiserend land is niet alleen gastheer voor een poule met zes ploegen, maar organiseert daarnaast een play-offwedstrijd en een kwartfinale. Voor de poulefase in ons land zijn de Lotto Arena in Antwerpen en Paleis 12 in Brussel al vastgelegd. Het Sportpaleis staat in optie voor de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Ljubljana en in Parijs. Voor de medailles wordt er gespeeld in Parijs dat wellicht al de Olympische Spelen van 2024 in het achterhoofd heeft.

“Ik ben zeer tevreden met het feit dat de CEV opnieuw voor België kiest voor een EK,” aldus Geert De Dobbeleer, algemeen directeur TopVolleyBelgium. “We hebben ons twee keer kandidaat gesteld bij de CEV voor de organisatie van een EK en twee keer heeft de CEV ons het tornooi toegewezen, eerst met de vrouwen in 2015 en nu ook voor de mannen. Dat is een serieuze blijk van vertrouwen in België als organiserend land. Bovendien zal de lottrekking voor het EK in februari 2019 in Brussel plaatsvinden.”

In 2005 kende de CEV voor het eerst een EK-organisatie toe aan twee landen: Italië en Servië. Later volgden nog Oostenrijk en Tsjechië (2011), Denemarken en Polen (2013) en Bulgarije en Italië (2015). Het EK voor vrouwen van 2015 was een samenwerking tussen Nederland en België.

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook