Yellow Tigers starten met sleutelmatch

Yellow Tigers starten op WK-kwalificatietoernooi met sleutelmatch

“Doelstelling en ambitie duidelijk: een plaats op het WK 2018”

Na een positieve zomercampagne tijdens de World Grand Prix en de succesvolle oefenstage met 4 op 4 overwinningen in Maribor, beginnen de Belgische volleybalvrouwen dinsdag in Rotterdam aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018. Voor bondscoach Gert Vande Broek is dit een cruciaal toernooi voor zijn Yellow Tigers.

“Deze groep is razend ambitieus”, vertelt trainer-coach Vande Broek. “En terecht, want door onze mooie resultaten zijn we het aan onze ranking verplicht dat we ons kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Het wordt echter een stevige opdracht. De andere landen zitten niet stil en willen volgend jaar ook naar het WK in Japan.”

Het programma dat de Belgische vrouwen moeten afwerken is inderdaad pittig. Dinsdag is er meteen de niet te onderschatten openingswedstrijd tegen Tsjechië. Woensdag volgt de clash met een oeroude klassieker België-Holland en zaterdag moet het zeer sterke Bulgarije opzij gezet worden. Tussendoor mogen de Yellow Tigers geen steek laten vallen tegen Slovenië en op de slotdag tegen Griekenland.

“De eerste dagen worden heel belangrijk. Tsjechië heeft zonet Polen verslagen”, waarschuwt Gert Vande Broek. “Dat is een duidelijk signaal. Het is een zeer uitgebalanceerde ploeg met Aneta Havlickova als sterspeelster. Daarna volgen de Nederlandse dames. Zij spelen thuis in het Topsportcentrum van Rotterdam. Zij starten ontegensprekelijk als favoriet. En dan is er zaterdag de belangrijke ontmoeting tegen Bulgarije. De Bulgaarse ploeg heeft onder meer Vasileva, Filipova en Rabadzhieva in haar selectie. Dat zijn topspeelsters die jarenlang bij de grootste teams in de sterkste competities speelden.”

Tijdens de trainingen van de voorbije week moest Gert Vande Broek hard werken om de focus van zijn volleybalvrouwen terug op punt te stellen. “We willen met deze groep heel ver geraken”, benadrukt de bondscoach. “We hebben een knap verhaal opgebouwd tijdens deze zomermaanden. Dat willen we niet zo maar te grabbel gooien. We hebben heel bewust gekozen om deze kern zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Slechts drie speelsters moeten geïntegreerd worden in het team dat de voorbije maanden zo veel progressie heeft opgebouwd. We werken verder aan de positieve “vibes” die de nationale volleybalselectie heeft verzameld.”

De doelstelling en de ambitie waren nooit zo helder. De Yellow Tigers willen zich deze week kwalificeren voor het WK 2018. De eerste twee van dit toernooi doen dan mee aan het WK in Japan.

Programma van de Yellow Tigers

  • dinsdag 22/08: 17u00 België – Tsjechië
  • woensdag 23/08: 19u30 Nederland – België
  • donderdag 24/08: 17u00 België – Slovenië
  • vrijdag 25/08: rustdag
  • zaterdag 26/08: 17u00 België – Bulgarije
  • zondag 27/08: 17u00 België – Griekenland

De wedstrijden worden gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam, vlak naast de Kuip (het Feyenoordstadion).

Selectie Yellow Tigers:

Jasmien Biebauw, Ilka Van de Vyver, Amber De Tant, Valérie Courtois, Charlotte Leys, Celine Van Gestel, Britt Herbots, Jodie Gilliams, Laura Heyrman, Marlies Janssens, Freya Aelbrecht, Nathalie Lemmens, Lise Van Hecke, Kaja Grobelna.

Alle wedstrijden worden uitgezonden op Laola1 tv

This entry was posted in Dames, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook