Yellow Tigers: niet voor hartlijders

Niet voor hartlijders

België – Slovenië 3-1

(26-24, 25-13, 23-25, 25-23)

De derde match op het WK-kwalificatietoernooi was er één die de Yellow Tigers niet mochten verliezen. Het werd dan ook een wedstrijd vol zenuwen en slecht voor hartlijders.

De Slovenen begonnen sterk aan de partij. Met een paar stevige bloks zetten ze de Belgische vrouwen op achterstand. De technische time-out op 5-8 kwam net op tijd voor coach Vande Broek. De Sloveense opposite Mlakar – uitstekend aangespeeld door spelverdeelster Eva Mori – maakte het de Yellow Tigers knap lastig. Na een ontzettend lange rally, die gewonnen werd door de Belgen, kwamen Lise Van Hecke en haar medespeelsters voor het eerst op voorsprong: 13-12. De Sloveense vrouwen staken telkens wel ergens een hand of een arm tussen, zodat het voor de Tigers moeilijk bleef om te scoren. Van Gestel kwam in het veld. Tot 20-20 bleef het een spannend zij-aan-zij-gevecht. Kaja Grobelna verving Lise Van Hecke en zij scoorde meteen met een knappe aanval. De Sloveense coach vroeg op 23-22 een time-out. Jodie Guilliams mocht de setbal serveren en Celine Van Gestel maakte het netjes af.

Coach Gert Vande Broek startte in de tweede set met libero Courtois en aanvalsters Grobelna en Van Gestel in de basisopstelling. Op 3-4 vroeg hij een time-out aan, het verliep niet helemaal naar wens. De Belgische middenspeelsters begonnen te renderen en de Yellow Tigers bouwden een 10-6 voorsprong op. Verdedigend zat het weer mooi in elkaar en “Belgium” bracht – onder impuls van kapitein Charlotte Leys – fris volleybal. Resultaat 16-7 bij de tweede technische time-out. De weerstand van de Slovenen was gebroken en Kaja Grobelna toonde haar gretigheid met uitstekende acties. Libero Courtois bracht stabiliteit in de receptie en verdediging.

Geen wijzigingen in de basisopstelling van de Belgische vrouwen, want de drie wissels in het begin van de tweede set hadden voor de nodige impulsen gezorgd. Na alweer een lange rally – ditmaal gewonnen door de Slovenen – was het duidelijk dat de Oost-Europese ploeg zich niet opnieuw liet afslachten. Op de koop toe kreeg kapitein Leys nog een aanval pal in het aangezicht te verwerken. Slovenië bleef – net zoals in de openingsset – krampachtig aanklampen. De Belgische vrouwen moesten voor elk puntje werken. Af en toe toonden de Yellow Tigers klasseflitsen, maar de Sloveense vrouwen sprokkelden toch een 14-16 voorsprong bijeen. Coach Vande Broek moest tijdens de time-out (17-19) bijsturen. Guilliams kwam opnieuw aan de service en zij bedankte meteen met een ace-opslag. Ook Biebauw mocht gaan serveren. Alweer met resultaat. Maar de Slovenen waren geprikkeld en gaven na drie setballen deze set niet meer af.

De voorsprong die de Belgische vrouwen in de vierde set opbouwden, verdween snel en spelverdeelster Van de Vyver moest de baan ruimen voor Biebauw. Het frisse volleybal maakte plaats voor ontreddering en de stugge Slovenen profiteerden ervan. Ilka opnieuw in de ploeg en ook Marlies Janssens werd in het team gedropt ten koste van Freya Aelbrecht. Toch werd het 16-13. De Yellow Tigers toonden hun karaktervolle veerkracht en klommen via Kaja Grobelna op voorsprong. Het zenuwslopend seteinde werd flink in de verf gezet door servicemissers aan beide kanten. Een magistraal blok van – wie anders – Charlotte Leys zorgde voor een klein kloofje: 20-22. De Sloveense opposite Mlakar werd steeds maar aangespeeld en doodvermoeid sloeg zij tot opluchting van alle Belgen de wedstrijdbal buiten.

België: Van de Vyver, Herbots 4, Heyrman 7, Van Hecke 4, Leys 16, Aelbrecht 5, libero: De Tandt. Kwamen in: Grobelna 20, Van Gestel 7, Biebauw, Courtois, Guilliams 1, Janssens 2, Lemmens.

 

This entry was posted in Dames, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook