Yellow Tigers: match tegen Bulgarije cruciaal

Match tegen Bulgarije cruciaal voor Yellow Tigers

Vandaag een welverdiende rustdag – wel met een namiddagtraining – voor de Yellow Tigers na de hectische wedstrijddagen die ze al achter de rug hebben. Het team van coach Gert Vande Broek zit nog steeds op schema. Op de openingsdag werd tegen Tsjechië gewonnen, weliswaar na een vijfsetter. Daarna een verliespartij, een beetje ingecalculeerd, tegen Nederland. En op de derde wedstrijddag de zenuwslag met deugddoende winst tegen Slovakije. Wat moeten we daaruit onthouden?

Nederland maakt – gesteund door een enthousiast publiek – zijn favorietenrol waar. Ze blijven fris en monter volleyballen en eigenlijk had dit team met zo’n klassespeelsters hier niet moeten herkansen. De positieve balans bij onze noorderburen kan niet duidelijker zijn. Drie foutloze wedstrijden zonder setverlies. Die mogen in hun thuishaven geen steek laten vallen. Daarom kunnen we nu reeds met zekerheid stellen: de Hollandse vrouwen gaan naar het WK in Japan.

Zoals vooraf voorspeld, gaat het tweede ticket naar België of Bulgarije. Om naar het WK 2018 te mogen, moeten de Yellow Tigers deze keer hun zenuwen onder controle houden en morgen winnen van de Bulgaarse ploeg en zondag van Griekenland. Bulgarije heeft de volgende twee dagen het zwaarste programma. Eerst tegen België, daarna tegen Nederland. Tijdens de eerste drie wedstrijddagen speelde Bulgarije tegen de (op papier) zwakste ploegen. Alleen wanneer Bulgarije én van België verliest én zondag ook niet tegen Nederland kan winnen, dan mag de Belgische bond de tickets voor Japan bestellen. Want het aantal gewonnen wedstrijd staat als eerste criterium genoteerd om naar het WK te mogen. Verliest België van Bulgarije dan is het over en out voor de Yellow Tigers.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook