Vital Heynen: “Niet naar halve finale om te verliezen”

Vital Heynen: “Niet naar halve finale om te verliezen”

 

“Ik maakte me eigenlijk maar over één ding zorgen,” vond de Belgische bondscoach. “Ze haalden de voorbije dagen een heel goed niveau, maar zouden zij overeind blijven onder de druk om te winnen. Ja, dus. Dit was al een goede test in een zaal met meer dan 5000 toeschouwers. Misschien wordt dat anders als we in Krakau voor 12.000 mensen spelen. Ik ken de Russische ploeg nog helemaal niet. Ik ken natuurlijk een aantal individuele namen, maar dat wordt weer werk voor onze scouter Robert en voor mijn assistenten Brecht Van Kerckhove en Steven Vanmedegael, die zich dag en nacht op de voorbereiding van deze match gestort hebben. En weet je wat het stomme is: we vonden eigenlijk niks nieuws. Een beetje frustrerend, hahaha!

Maar ook vandaag weer een extra pluim voor onze invallers: Van Walle maakt een kill-block op een belangrijk moment, Van Hirtum komt aan een knappe opslagbeurt toe en ook François Lecat kwam weer voortreffelijk in,” concludeerde Vital Heynen.

 

Sam Deroo: “Nooit in de problemen geraakt”

 

“Nadat we de eerste set wonnen, kwamen we tegen de Italianen eigenlijk nooit meer in de problemen,” vond aanvoerder Sam Deroo, die ook verwees naar het respectabel aantal opslagfouten bij de Italianen: 18 stuks.

“Ook onze opslag en ons blok stonden weer op een hoog niveau. Wij halen een constant niveau en dat was ook de bedoeling. Felicitaties aan gans de ploeg. Wij hebben de voorbije jaren veel ervaring opgedaan, maar deze groep zit nu tussen 24 en 28 jaar, misschien wel stilaan op het hoogtepunt van ons kunnen. Dat belooft voor in de toekomst.”

 

Pieter Verhees: “Het ging steeds beter”

 

Dat hij donderdagavond in de basis stond van de Red Dragons was voor meer dan één volger een verrassing. Het werk van het kine-duo Stijn Vereecke en Fons Vranken, die zich de voorbije dagen over zijn enkel ontfermden. “Ik trainde drie dagen niet mee, maar ging naar de fitness en het voelde elke dag beter. Ik deed vandaag ook een aantal typische volleybewegingen en dat ging wel. Nadat ik ook de eerste bal al kon afblokken, steeg de adrenaline natuurlijk nog een beetje en ik ben blij dat ik ploeg kon verder helpen. Mijn ploegmaats hadden er eerder door hun groepswinst voor gezorgd dat ik een dagje extra-rust kreeg. Ook morgen nog rusten en dan zaterdag de halve finale,” lachte een tevreden Pieter;

 

Ruben van Hirtum: “Ik ben een late roeping”

 

De voorbije dagen kon Ruben van Hirtum niet dadelijk bewijzen dat hij over een gewaardeerde opslagkracht beschikte. Bij Roeselare wisten ze dat al. Maar sinds donderdagavond weten ook de Italianen het.

“In de voorbije matchen kwam ik vrij weinig op het terrein en kon ik niet veel risico lopen met mijn opslagen. Maar tegen Italië kon ik er iets langer op staan en dan kwam ik aan een mooie reeks. En op zulke momenten neem je dan toch iets meer risico en ook dat lukte.

Ik ben in de nationale ploeg inderdaad een late roeping. Pas debuteren op mijn 27ste. Dat kwam ook omdat ik een keer een oproep geweigerd had bij Dominique Baeyens omwille van studieredenen. Deze zomer kreeg ik van Vital tijdens de World League wel enkele weken vrij om mijn bachelor te behalen in de rechten aan de KULeuven. Nu nog twee jaar om de Masters te halen. Maar ik ben intussen wel gelukkig dat ik dit succesverhaal van de nationale ploeg kon meemaken.”

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook