Sam Deroo wil met Red Dragons doorstoten naar top-4

Sam Deroo wordt in Polen meer herkend dan in België

 

“Kunnen wij hier van de sub-top naar de top-4 doorstoten?”

 

In Polen, en zeker bij de volleyfans, is Sam Deroo een gekende en populaire speler. “Als ik hier naar de winkel ga in de stad, word ik minstens twee keer aangesproken. In België gebeurt dat helemaal niet. Maar ja, ik speelde hier nu ook al twee jaar kampioen.”

Deze week gaat het voor Sam echter niet om spelen bij Kedziercyn, maar de aanvoerder van de Red Dragons wil immers ook scoren op het EK met de Belgische ploeg. “Wij behoren immers nog steeds bij de Europese sub-top en dat is eigenlijk niet waar deze groep wil staan, nl. in de top-4 van Europa. Kunnen wij hier in Katowice daartoe een volgende stap zetten?”

 

Een kleine maand geleden speelden Deroo en co de Duitse ploeg op een hoopje in Kortrijk. “Ik denk dat we met deze ploeg zelden zo sterk gespeeld hebben. Misschien wel onze beste match ooit, maar die wedstrijd moet voortaan onze standaard worden qua niveau. Dat moet het streven zijn. En het WK halen, was in Kortrijk dan ook belangrijk met het oog op ons volley op langere termijn. Het EK is natuurlijk ook belangrijk, want het kan aan het volley in eigen land een ‘boost’ geven qua populariteit. Wij willen een resultaat halen waarop we fier kunnen zijn,” vindt Sam Deroo.

Natuurlijk is de start van het EK tegen Europees kampioen Frankrijk geen sinecure. “Sowieso de beste ploeg van het ogenblik. Zelfs op wereldniveau. Ze zijn fit, ook hun sterspeler Ngapeth, ze spelen vol vertrouwen en ik denk niet dat de Belgen momenteel nog ergens onderschat worden. Integendeel, ze zijn in alle landen op hun hoede als ze tegen ons moeten spelen en nergens zien ze ons graag komen op een toernooi. Winnen van Frankrijk lijkt me desalniettemin moeilijk, maar tegen hen kunnen we allicht al dadelijk in het toernooi komen en dus speel ik liever tegen hen onze eerste wedstrijd. Niks te verliezen en zien waar we staan als ploeg.”

Dat betekent dat jullie, zelf nummer 7 op de Europese ranking, wel moeten winnen van Turkije (CEV 14) en Nederland (CEV 11)?

“Ach, we gaan onszelf geen druk opleggen, maar het is duidelijk dat we binnen de eerste drie van onze poule willen eindigen om in de volgende ronde te geraken. En als we ons niveau van Kortrijk kunnen halen, dan acht ik ons in staat om naar de halve finale door te stoten. Eindigen we tweede in onze groep, dan spelen we om een plaats in de kwartfinales tegen vermoedelijk Slovakije of Tsjechië. Kunnen we die match ook nog winnen, dan volgt wellicht ofwel Italië, ofwel Duitsland in de kwartfinale. Tegen Italië speelden we een sterke match in de World League en Duitsland versloegen we dus in Kortrijk. Er waren zwaardere tegenstanders mogelijk.

Verder zie ik dat bij verschillende ploegen enkele belangrijke pionnen ontbreken: Cibulj bij Slovenië, Ivanov bij Bulgarije, Zaitsev bij Italië… Het kan wel eens een raar EK worden. Het zou mooi zijn, mochten we Krakau halen en dus de halve finales. Twee jaar geleden in Bulgarije kende de Sloveense ploeg tien dagen dat alles klikte en alles lukte, waardoor ze zilver haalden. Misschien moet dat bij ons ook kunnen. Op langere termijn gezien, is het natuurlijk belangrijk dat wij constant ons sterkste niveau kunnen handhaven en dat wij van de sub-top kunnen evolueren naar de top-4 van Europa.”

 

België – Frankrijk is vrijdagavond om 20u30 rechtstreeks te volgen via de kanalen van Sporza.

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook