Red Dragons redelijk gemakkelijk naar kwartfinale

EK volley mannen in Katowice

 

Red Dragons probleemloos naar kwartfinale

 

België – Nederland 3-0

(25-21, 25-21, 25-21 )

 

Voor de Nederlanders was de laatste groepswedstrijd op het EK volley in Katowice er één van de laatste kans, want bij verlies mochten zij het vliegtuig naar Schiphol nemen. Maar de derby der Lage Landen is in alle sporten iets speciaals en dus moest Orange niet op geschenken rekenen, te meer daar de Red Dragons (opnieuw met Valkiers in de basis) bij winst zeker waren van een rechtstreekse plaats in de kwartfinales donderdag, met dus een extra-dagje rust in Katowice voor de licht-geblesseerden. In tegenstelling tot onze nationale hockeyploegen wonnen de mannelijke volleyers uiteindelijk vrij gemakkelijk en is hun plaats in de kwartfinale verzekerd. De tegenstander zal pas woensdagavond vaststaan.

 

Onze noorderburen startten dan ook supergemotiveerd en langs Rauwerdink, Abdel-Aziz en Koelewijn namen ze een voorsprong van vier punten (6-10, 9-13), maar toen vonden Verhees en vooral een uitstekende Deroo het welletjes (12-13, 15-16). Bij opslagen van D’Hulst kwamen de Red Dragons voor het eerst gelijk (18-18) en pas bij een blok van Van de Voorde stond er een eerste Belgische voorsprong op de bordjes (20-19). Er volgden nog enkele geslaagde killblocks en Nederlandse foutjes, zodat de eerste set toch nog naar ‘Belgium’ ging.

 

Ook in de tweede set kwam Oranje via Andringa en de van spelverdeler tot hoofdaanvaller gereformeerde Abdel-Aziz op een 6-10 voorsprong. Drama in het Belgische kamp als Pieter Verhees met een lichte enkelblessure moest afgevoerd worden. Maar Arno Van de Velde begreep wat zijn taak was en blokte prompt zijn ploeg naar 11-11. Het stimuleerde Rousseaux en Van Walle eveneens tot pittige acties en 15-13. Die voorsprong werd behouden dankzij Van de Velde, Gert Van Walle, die broer Tom in de tribune wilde plezieren, en Rousseaux. Nederland kon aan koffers pakken beginnen denken.

 

Maar vermits onze noorderburen bleven vechten voor elk waterkansje, bleef de strijd in de derde set evenwichtig. Toen Van de Voorde er echter met bloks en opslagen voor 17-14 zorgde, Van de Velde zijn goede prestatie bleef bevestigen en Van Walle enkele keren had uitgehaald, zakte het vertrouwen bij de Nederlanders zienderogen. Uiteindelijk legden Van Walle en Van de Voorde de duidelijke zege vast.

 

België startte met: Van den Dries 6, Deroo 6, Verhees 3, Van de Voorde 11, Valkiers 3, Rousseaux 11, libero’s Ribbens, Stuer. Kwamen in: Van Hirtum, D’Hulst 1, Van Walle 6, Van de Velde 8, Lecat 1, Klinkenberg.

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook