Reacties na België-Frankrijk

Reacties na België – Frankrijk

Hoe lang blijft Matthias Valkiers buiten strijd? 

Enig minpunt op een prachtige augustusavond voor het Belgisch volley in Katowice, was het uitvallen van spelverdeler Matthias Valkiers, die met een knieblessure niet meer verder kon. Hij was nochtans sterk bezig. Kine Stijn Vereecken wilde zich nog niet dadelijk uitspreken en wacht de MRI af die in de loop van zaterdag zou genomen worden.

Stijn D’Hulst: “Ik ben gewend om in te vallen”

Door het uitvallen van Matthias Valkiers moest Stijn D’Hulst zich onmiddellijk klaar maken om zijn plaats in te nemen. Hij deed het voortreffelijk.

“Ik heb ook de hele oefencampagne meegedaan, maar nu kreeg ik de kans om me op een andere manier te tonen. Voor zo’n prachtig publiek van 3400 toeschouwers voel je je verplicht om goed verder te spelen. Want we voelden dat er tegen Frankrijk vandaag iets te rapen was. Ik heb trouwens in het verleden nog ingevallen. In Antwerpen b.v. toen we tegen Nederland speelden en er ook met 3-2 van wonnen.

Ik zat zelf ook tamelijk snel in de match en goede communicatie helpt dan wel om mijn taak naar behoren te vervullen. Dit is de zege van de wilskracht en van het enthousiasme. Onze opslagdruk was even iets minder, maar in de tiebreak stond die er opnieuw. Maar vooral onze blok-verdediging functioneerde uitstekend. We zijn vooral heel ‘cool’ gebleven, ook al voelde je dat er winst inzat. Onze honger om te winnen was groot en we zaten dan ook dadelijk in ‘the flow’.

Vital Heynen: “Ik pak wel eens graag uit met een verrassing”

Het was een glunderende coach die ons te woord stond.

“Ik pak al eens graag uit met een verrassing,” grijnsde Vital Heynen. Op het WK in 2014 pakte ik met Duitsland ook in de eerste match winst tegen Rusland. Dat was ook in Katowice en we gingen uiteindelijk met brons naar huis. In de voorbereiding op dit EK had ik vooral aandacht besteed aan onze blok-verdediging. Een beetje mijn stokpaardje. Op training lukte dat al wel eens, maar toen ik hier van bij het begin zag hoe goed ze het toepasten, geloofde ik ook in meer. Wat me ook plezierde, was dat we op geen enkel moment werden weggespeeld. Ik zou zeer ontgoocheld geweest zijn, mochten we tegen Frankrijk gespeeld hebben als tijdens de World League-match in Antwerpen.

Met deze zege is zeker een goede stap gezet, maar we zitten nog maar aan speeldag 1 en als we zondag verliezen van Turkije dan zetten we eerder een stap terug. We moeten een constant niveau trachten te behouden.”

Tomas Rousseaux: “Het vuur en de wil waren aanwezig”

“Deze zege had ik nooit werwacht. We hebben er vooraf wel over gesproken en deze groep is echt wel ambitieus. Vandaag was het vuur en de wil aanwezig om er iets van te bakken. Toch blijft het fantastisch om tegen de Europese kampioen zo te kunnen starten. Eigenlijk hebben we ons ook nooit gefocust op dit EK; de WK-kwalificatie was belangrijker. Maar dit is dan weer een mooie test om te zien hoe we stapje per stapje groeien. We moeten nu trachten de stabiliteit te behouden om in elke match zo sterk voor de dag te komen. En dat ik vandaag een behoorlijke match speelde? Ach ik heb bij Roeselare wel drie jaar samen gespeeld met Stijn D’Hulst. Dat klikte uitstekend.”

En toen moest hij zoals de andere spelers nog het ijsbad in, met de wetenschap dat Duitsland in de andere poule met 3-2 won van Italië.

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook