Reacties na Yellow Tigers – Bulgarije

Gert Vande Broek: “Alleen Herbots op beste niveau”

Euforie aan Bulgaarse kant, maar de kopjes naar beneden in de Belgische hoek waar de klappen vielen. Coach Gert vande Broek: “De ontgoocheling overheerst natuurlijk omdat we er niet in geslaagd zijn ons te plaatsen voor het WK. In deze match mocht alleen Britt Herbots zeggen dat ze op haar beste niveau acteerde. De anderen verwijt ik niets, want ze hebben heel hard hun best gedaan, maar we kregen te maken met een heel sterk Bulgarije.

Ik wil nu ook niet te veel analyseren, dat is voor later. Het is natuurlijk jammer dat we hier ons steentje niet kunnen bijdragen aan de topweken van al die andere ploegsporten, zoals het hockey bij mannen en vrouwen, de Belgian Cats in het basketbal en onze nationale mannenploeg in het volleybal. Maar over drie weken hebben we nog een EK en daarin kunnen we wat rechtzetten.”

Britt Herbots: “Op het EK iets rechtzetten”

Ook uitblinkster Britt Herbots kon er niet mee lachen. “Natuurlijk zijn we allemaal ontgoocheld omdat we dat WK-ticket gemist hebben. Ik denk dat we vandaag niet voldoende servicedruk gezet hebben om de Bulgaarse aanval te ontregelen. Met als gevolg dat zij echt wel impressionant waren in de aanval.

Over drie weken volgt het EK, dat biedt ons nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. We gaan er 200 procent voor gaan in iedere match en dan zien we wel waar we uitkomen.”

This entry was posted in Dames, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook