Pablo Heynen

‘Pablo’ Heynen:

 

“Wij moeten geen kampioen van de oefenmatchen worden”

 

Door zijn verblijf van anderhalf jaar bij de Poolse club Bydgoszcz is Vital Heynen ook bij onze Poolse collega’s een gekende figuur. Maar dat hij deze week door één van de meest vooraanstaande volleyanalisten uitgeroepen werd tot de ‘Picasso van het volley’ deed hem alleszins glimmen van trots. Hij werd er beschreven als iemand die steeds weer kleur brengt in het soms grijze volleywereldje.

Hoe fier hij ook was, Vital zou Vital niet zijn, als hij die bewering voor een stuk ontzenuwde. “Picasso bracht met enkele strepen leven in een schilderij, zoals bij zijn gekende tekening van de stier. Ik probeer zo simpel mogelijk volley te presenteren. En als daar al eens een streepje kleur in voor komt: waarom niet?”

Van de schilderkunst over naar de realiteit, een eerste kennismaking met de mooie, grote sporthal van Katowice, ook wel eens de ‘vliegende schotel’ genoemd, en een vraagje naar de ambities met de Red Dragons. In Kortrijk daagde hij zijn spelersgroep uit om te denken aan de halve finale op dit EK. Maar in Katowice gaf hij toe dat dan het niveau van zijn ploeg opnieuw de hoogte in moet, zoals dat het geval was in de match tegen Duitsland in De Lange Munte. Er werd er vorig weekeinde overigens geen twee keer verloren van datzelfde Duitsland?

“Ach, ik heb geen enkele wedstrijd met de basisploeg gespeeld. Oefenwedstrijden dienen om sommige zaken uit te testen. Wij moeten geen kampioen van de oefenwedstrijden worden. Van de acht die wij er dit seizoen speelden, hebben wij er geen enkele gewonnen, maar van de negentien officiële matchen wonnen wij er wel dertien en we kwalificeerden ons voor het WK 2018 in Italië en Bulgarije.” En tussen die eenvoudige berekening van de ‘meester’ was weer geen streepje verf te krijgen.

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook