Nederland té dominant voor Yellow Tigers

Nederland te dominant voor Yellow Tigers

België – Nederland 0-3

 (18-25, 18-25, 22-25)

Het burenduel op het WK-kwalificatietoernooi in Rotterdam begon meteen met drie superlange rally’s op rij. Dat betekende van bij het eerste punt dat de clash tussen de lage landen een felbevochten tweestrijd zou zijn. België stond heel sterk te verdedigen en de Nederlandse aanvalsters moesten hun beste volleybal bovenhalen om te kunnen scoren. De kwaliteit die de Yellow Tigers toonden was minstens tweemaal beter dan het zenuwachtige volleybal van gisteren.

Lise Van Hecke bracht de stand op 8-6 tot grote tevredenheid van de Belgische supporters. Robin De Kruijf begon zich met de zaken te bemoeien en Nederland stond terug op voorsprong 10-12. Tijd voor overleg tijdens de time-out aangevraagd door coach Vande Broek. Toen Lonneke Slöetjes aan een sterke servicereeks begon, werd het snel 11-17. Gert Vande Broek trachtte met een dubbele wissel het tij te keren. Later kwam ook Herbots in, maar de Hollands sneltrein was vertrokken.

Brit Herbots mocht van coach Vande Broek aan de tweede set beginnen. Opnieuw begonnen de Belgische vrouwen vol enthousiasme, maar alweer brachten de Nederlandse speelsters de receptie in de problemen. In de time-out werden de taken bijgestuurd. Net voor de technische time-out kwam Valérie Courtois op het veld in plaats van de fel geviseerde Amber De Tandt. Dat zorgde voor meer rust bij de Belgische speelsters. De power van Nederland – en dan werd Celeste Plak er nog ingebracht – was te groot. Alweer liepen de Hollandse meiden tot 12-18 weg. Jodie Guilliams werd nog aan de opslag ingebracht. Twee nieuwe Hollandse killbloks brachten de stand op 15-21. Op dat moment was Freya Aebrecht nog de enige Tiger die kon scoren. Dat was te weinig om dit Nederlands team te stoppen.

Ook in de slotset maakten de Hollandse vrouwen met een blok op Van Hecke duidelijk dat zij vol voor de zege gingen. Misschien zat de 3-2 uitslag tijdens de Grand Prix nog in het achterhoofd. Een overwinning van onze noorderburen bracht Nederland bijna zekerheid dat zij volgend jaar aan het WK in Japan mogen deelnemen. Het siert de Belgische vrouwen dat ze de tweestrijd nooit wilden opgeven. Lise Van Hecke bracht met een sprongservice haar team nog tot 18-19 en de Amerikaanse coach Morrison moest zowaar een time-out aanvragen. Met alweer een dubbele wissel zorgde de coach van Nederland echter voor zekerheid en voor de eindzege. Voor de piepjonge Yellow Tigers was de thuisploeg een maat te groot. De meer ervaren speelsters hebben duidelijk meer ‘métier’, maar de thuisploeg was te vastberaden en te dominant.

België: Van de Vyver 2, Van Gestel 1, Heyrman 6, Van Hecke 10, Leys 8, Aelbrecht 6, libero: De Tandt.

Kwamen in: Biebauw, Grobelna 1, Herbots 6, Courtois, Guilliams 1, Lemmens.

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook