Grobelna en Janssens: “Het was een zenuwslag”

Reacties na België – Slovenië

Grobelna en Janssens eens: “Het was een zenuwslag”

Kaja Grobelna: “Het was zeker een zenuwachtige wedstrijd. We hadden dit eigenlijk verwacht. We hebben al een aantal keer tegen Slovenië gespeeld, we wisten dat het een moeilijke tegenstander was. Zij maken veel gebruik van onze zwakke punten. Ik ben blij dat we uiteindelijk hebben gewonnen en ik ben vooral blij dat we tot op het einde zijn blijven vechten.”

Marlies Janssens: “Dat wil ik toch ook benadrukken. We hebben inderdaad tot op het einde gestreden. We hebben laten zien dat we toch wel waard zijn om hier te staan en dat we het verdienen om dat WK- ticket te behalen.”

Jullie kunnen allebei terugblikken op een goede invalbeurt…

Marlies Janssens: “In de laatste set heb ik mijn kans gekregen. Het gaf een fijn gevoel om in het team te staan en om je ding te doen. Zoals ze een beetje van je verwachten.”

Kaja Grobelna: “Het is een lang toernooi met vijf matchen. Je kan niet verwachten van speelsters dat zij elke match het hoogste niveau halen. Wij zijn hier om de ploeg te helpen en ik ben blij dat het vandaag is gelukt. Het toernooi duurt lang, we zullen iedereen nodig hebben.”

Is dit het resultaat van de World Grand Prix waarbij iedereen speelkansen kreeg en waardoor iedereen ook inzetbaar is?

Kaja Grobelna: “Ik denk dat die Grand Prix ons echt wel heeft geholpen. We hebben veel ervaring bij gekregen en het is nu makkelijker om in te vallen omdat je toch wat spelritme hebt gekregen. Die Grand Prix heeft ons zeker goed gedaan.”

Marlies Janssens: “Zeker als team zijn we echt naar elkaar toegegroeid. Je kunt mekaar meer vertrouwen. Je weet ook wie wat goed kan, wat ook de zwakkere punten zijn en dan is het gemakkelijker om op elkaar in te spelen.”

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook