Gelukkig remonte van Yellow Tigers in slotset

Gelukkig nog remonte in slotset

 

België – Tsjechië 3-2

(25-22, 23-25, 25-20, 13-25, 15-11)

Met Celine Van Gestel als aanvalster en Amber De Tandt als libero in de startopstelling begonnen de Yellow Tigers enthousiast aan de openingswedstrijd van het WK-kwalificatietoernooi tegen Tsjechië. Bij de eerste technische time-out stonden de Belgische vrouwen meteen op een 8-5 voorsprong. In een bloedhete sporthal kon de zeer geconcentreerde ploeg de voorsprong verder uitbouwen tot 16-10. Op een 18-14 tussenstand moest coach Gert Vande Broek een time-out aanvragen. Het was merkwaardig dat de Tsjechen na de wissel van hun sterspeelster Havlichova een inhaalbeweging konden inzetten. De Belgische vrouwen reageerden echter gepast via een vlot scorende Lise Van Hecke. Toen de 1.90 m lange opposite Havlichova terug in het Tsjechische team kwam, kregen de Belgische vrouwen het nog even moeilijk. Na een tweede time-out zorgde Freya Aelbrecht met een killblok voor winst in de eerste set.

Britt Herbots mocht in de tweede set starten in plaats van Celine Van Gestel. Het spelverloop verliep aarzelend en Tsjechië liep langzaam van de Belgen weg. Het sein voor coach Vande Broek voor een time-out. Tot 12-12 liep het even vlotter. Storende foutjes aan Belgische zijde zorgden opnieuw voor een 13-16 achterstand bij de tweede technische time-out. Ilka Van de Vijver werd vervangen door Jasmien Biebauw en ook Nathalie Lemmens kwam aan de service in het veld. België kon de kloof verkleinen tot 16-18. Het werd nog spannend in moneytime. Een sublieme actie van libero Amber De Tandt bracht de stand op 21-21. Ondanks knap aanvallend werk van Lise Van Hecke haalde de Tsjechische ploeg de tweede set binnen met 23-25.

In de derde set moest “energy tiger” Freya Aelbrecht haar team op sleeptouw nemen want de Yellow Tigers kregen opnieuw een snelle achterstand aangesmeerd. Laura Heyrman – niet gestart in deze set – kwam opnieuw in het team om de gevaarlijke Tsjechische middenspeelsters af te stoppen. De Yellow Tigers bleven voor elke bal vechten. De Tsjechische coach had twee time-outs nodig om al dat Belgisch geweld af te stoppen, maar de moedige Belgische vrouwen kwamen terug op voorsprong: 15-14. Mlejnkova zorgde voor de Tsjechische punten, maar ook Lise Van Hecke bleef op de gepaste momenten scoren.

Coach Vande Broek begon aan de vierde set met zijn startopstelling. Tsjechië veranderde van opslagstrategie en Charlotte Leys kende een zwak moment met onzuivere passing. Op 0-4 moesten de Belgen in een time-out vluchten. Lise Van Hecke mocht even gaan rusten en Kaja Grobelna werd ingebracht. Het werd 3-10 en Lise Van Hecke kwam opnieuw in het veld. De Yellow Tigers gingen voluit in de achtervolging maar de Tsjechen bleven bijzonder efficiënt volleyballen. De 9-16 bij de technische time-out maakte het verschil duidelijk. Het tekort aan aanvallend vermogen deed de Belgische vrouwen de das om. Een set om snel te vergeten.

De slotset werd met vernieuwde energie aangevat. Lise Van Hecke – zij scoorde in totaal 27 punten – gaf het voorbeeld en de Belgische ploeg leidde met 4-1. Meteen volgde een time-out van de Tsjechen. De Belgen bleven bewonderenswaardig strijden voor elk puntje. Het werd een fysieke strijd in een hete sporthal die inmiddels volgelopen was met Oranjesupporters. Het was knap om te zien hoe de Yellow Tigers deze wedstrijd – na de dramatische vierde set – toch nog naar zich toe konden trekken.  Een openingswedstrijd is altijd iets speciaal, maar met deze Tsjechische ploeg zijn de andere teams zeker nog niet klaar.

België: Van de Vijver 5, Van Gestel 7, Heyrman 9, Van Hecke 27, Leys 12, Aelbrecht 9, libero: De Tandt

Kwamen in: Biebauw, Herbots 4, Lemmens, Grobelna 2, Guilliams, Courtois.

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook