Bram Van den Dries: Turken dadelijk bij de keel grijpen

Bram van den Dries: “Turken dadelijk bij de keel grijpen”

Een dagje na de sensationele zege tegen Frankrijk genoot ook één van de uitblinkers, Bram van den Dries, nog na.

“Ongelooflijk dat we zoiets konden laten zien tegen een land als Frankrijk. Wij speelden opnieuw op een hoog niveau zoals tegen Duitsland in Kortrijk. We hadden ook sterk getraind op blok-verdediging en als dat dan lukt zoals vrijdagavond, dan geeft dat een heel bevredigend gevoel.

Super om zo aan een EK te kunnen beginnen. Ik denk dat we de basis gelegd hebben in het begin van de eerste set: naar 10-5 weg lopen en dan voelen dat de tegenstander te pakken is. Je weet natuurlijk ook dat er in dit soort matchen moeilijke momenten komen, maar we hebben die schitterend opgevangen.”

Bram beseft ook wel dat het EK nog niet geslaagd is na één – weliswaar sensationele – zege.

“Als je van Frankrijk wint, verwacht iedereen dat je nadien ook wel van Turkije en Nederland wint, maar in die val mogen we niet trappen. We mogen het niet – ergens onbewust – onderschatten. Ik denk dat we de Turken ook van bij het begin van de wedstrijd bij de keel moeten grijpen, zodat we hun tegenstand kunnen breken,” sprak Bram, terwijl hij toekeek hoe de manager van de Nederlandse ploeg alle meegekomen ouders trakteerde op een kleine receptie. Ook niet het moment, vonden velen, na het 3-1 verlies van Oranje tegen Turkije.

“Na de wedstrijd is voor de wedstrijd”

Een andere uitblinker van de Belgische ploeg was ongetwijfeld Sam Deroo. “Niet dadelijk de slaap kunnen vatten. Nog te veel adrenaline in het lichaam na onze mooie zege. Ik was wel tevreden van onze wedstrijd. Daar heeft heel de ploeg – zonder uitzondering – voor gestreden en ik denk dat we verdiend wonnen. Ik denk dat ik ooit nog betere matchen speelde, maar ik was toch behoorlijk tevreden over mijn prestatie van gisteren,” vond de Belgische aanvoerder.

Net zoals coach Vital Heynen wilde hij ook waarschuwen voor overschatting van de komende tegenstander Turkije. “Na de wedstrijd is voor de wedstrijd,” haalde Vital een gevleugelde uitspraak aan van zijn favoriet Johan Cruijff. “Na de wedstrijd van gisteren al met het hoofd zitten bij de match van morgen.”

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook