Bloed, zweet en tranen

Reacties na België – Tsjechië

 

Bloed, zweet en tranen

Charlotte Leys: (kapitein). “Ik ben heel blij met de winst. Het was een zenuwachtige partij. Het is altijd spannend tegen hen. Vooral in de vijfde set konden we snel een mooie voorsprong opbouwen. Dat haalde een beetje de stress uit de ploeg. Deze overwinning is heel goed als aanloop naar de volgende wedstrijden.”

Lise Van Hecke: (topscorer met 27 punten). “Het was een rommelige en stresserende match. We onthouden vooral het eindresultaat. Soms brachten we goed volleybal en sommige momenten was het slecht. Het is belangrijk dat we er als ploeg goed uitkomen en dat hebben we wel gedaan.”

Coach Gert Vande Broek: “Een eerste wedstrijd in een toernooi is altijd moeilijk. Na onze winst van de eerste set dacht ik dat de nervositeit zou wegvallen. Dat was niet het geval. De eerste set eindigden we moeilijk en dat namen we mee naar de volgende set. Vanaf dan was het gewoon zweten, naast het veld en op het veld. Het was overleven Ik denk dat we in de derde set zo goed als onder de mat lagen, maar Freya Aelbrecht brengt ons vanop de servicelijn terug in de match.

Ik dacht dat we dan op ons elan konden doorgaan. Tijdens de vierde set krijgt Charlotte Leys – die tot dan bijna niets moest pakken – plots alle opslagen te verwerken. Dat verraste ons en dan sta je meteen op een te grote achterstand en dan is die set eigenlijk verloren. Nathalie Lemmens in de slotset – die een sterke World Grand Prix achter de rug heeft en ook al een paar knappe invalbeurten had gedaan – heeft ons met extra servicepunten goed geholpen. Als Tsjechië geen risico durft nemen, dan moeten wij het maar vanaf de kant doen. Dat is gokken en winnen.

Ik ben vooral blij dat deze rotmatch van erop of eronder voorbij is. Je moet het niet onder stoelen of banken steken. Iedereen weet dat zo’n eerste match tegen Tsjechië erop of eronder is. Er zijn drie kandidaten voor die tweede plaats, dat zijn Tsjechië, Bulgarije en wij. Morgen is er Bulgarije-Tsjechie en België tegen de Nederlandse ploeg. Holland-België is zeker geen match waarin we niets te verliezen hebben. We halen nog niet ons niveau, we moeten gewoon ons eigen spel organiseren. Ik denk dat de stress daar toch wel iets voor tussen zit. Een aantal nieuwe automatismen opbouwen, kost toch een paar weken. Een paar posities wijzigen, kost tijd. Daarom was dit een goede oefenmatch, een uitgestelde voorbereidingswedstrijd met heel veel belang. Morgen volgt een alles of niets wedstrijd tegen Nederland. Er is dan geen druk van onze kant. We moeten zeker nog stappen zetten. We willen absoluut naar het WK. Die wil moeten we verder doortrekken.”

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook