Red Dragons U17 naar finale EK

Red Dragons U17 naar finale EK

Na de verliesmatch tegen Italië maar de gehoopte winst van Rusland tegen Wit-Rusland mochten onze Young Red Dragons vandaag aantreden in de halve finale van het EK tegen Bulgarije. Op de rustdag mochten de Belgen voor de eerste keer trainen in de grote zaal waar de matchen van deze laatste fase worden gespeeld. België was zeer geconcentreerd en kon de match binnenhalen met een duidelijke 0-3. Een schitterende prestatie waardoor de Young Red Dragons morgen de finale van het EK voor jongens onder 17 jaar spelen!

Dankzij goed opslagwerk in de eerste set kon België de aanval van Bulgarije voor een groot deel uitschakelen en goed verdedigend werk leveren. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Deze kon via mooie aanvallen aan Belgische kant behouden worden tot het einde (22-25).

In de tweede set startte Bulgarije beter en ging het heel lang gelijk op. Op sommige momenten kon Bulgarije zelfs een kleine voorsprong uitbouwen. Maar onze Young Red Dragons bleven verder vechten en de opdrachten uitvoeren zoals gevraagd door coach De Boeck. Dankzij perfect uitgevoerde opslagen en aanvallen kon België opnieuw langszij komen en daarna zelfs over Bulgarije gaan (21-25).

Na deze 0-2 achterstand leek de veer bij Bulgarije gebroken. België kon vrij snel een voorsprong uitbouwen via mooie aanvals- en blokacties. De Young Red Dragons bleven zeer geconcentreerd spelen en kon hierdoor de voorsprong behouden. België kon de finale ruiken en bleef er vol voor gaan, zodat de 0-3 op het bord kwam.
De Young Red Dragons mogen morgen strijden om de Europese titel vanaf 18.30 uur Belgische tijd! België neemt het dan op tegen Italië, de enige ploeg die de Belgen wist te kloppen, of thuisland Turkije.

België: Mc Cluskey (2), Peeters (17), Plaskie (7), Rotty (9), Van Elsen (11), Vanhelmont (9); libero: Perin; kwam in: Vanhove

This entry was posted in Jeugd Jongens. Bookmark the permalink.
 archive
23.11.2017 Avoc Achel de onverwachte halve finalist Detail
22.11.2017 Knack Roeselare eerste halvefinalist Beker van België Detail
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook