Red Dragons op twee sets van WK-ticket

Red Dragons op twee sets van WK-ticket

België – Duitsland 3-0
(25-16, 25-16, 25-17)

Tegen de fris en enthousiast thuisspelende Red Dragons hadden de vermoeide en al heel de week weinig overtuigende Duitsers geen schijn van een kans. Het nummer drie van het vorig WK, het Duitsland geleid door Vital Heynen, werd gisterenavond overtuigend uitgeschakeld door het België van Vital Heynen. Opnieuw verloren onze landgenoten geen set en daardoor staan de Red Dragons op één stap van het WK-ticket, op voorwaarde dat ze morgen niet met 0-3 of 1-3 van Estland verliezen.

Een gemotiveerd en uitgerust Belgisch team nam in de eerste set voortdurend het initiatief in handen in het WK kwalificatietoernooi in Kortrijk. Opgezweept door de dj van dienst en met een opnieuw helemaal fitte Bram van den Dries in de basis breidde Matthias Valkiers, geholpen door Verhees en Rousseaux, de voorsprong uit tot 12-7. Met Van Hirtum aan de opslag werd de kloof nog groter en via Van de Voorde en Van den Dries stonden de Duitsers bij 18-10 voor een hopeloze taak. Deroo zorgde dan ook nog mee voor de eerste setwinst: 25-16 met een 100% in afwerking.
De Duitsers gaven ook in de tweede set een vermoeide indruk en alleen Fromm kon af en toe voor enkele tegenprikken zorgen. Intussen hadden Deroo, Van den Dries en Van de Voorde al wel voor een 13-9 voorsprong gezorgd. Door enkele Belgische foutjes leek het toch nog spannend te worden (15-14), maar enkele opslagbommen van Lecat brachten opnieuw een groter verschil op de bordjes, het achtste kill-block van de Red Dragons leidde tot 21-15 en Van den Dries maakte de tweede set af bij 25-16. Grandioos spektakel van onze nationale mannenploeg.
De show ging verder in de derde set onder impuls van een klaarkijkende Deroo en het blokwerk van Van de Voorde, naast de afwerking door Van den Dries, Lecat en Verhees: 13-9. En in verdediging stond ook altijd wel Lowie Stuer klaar om alles op te vangen. Deroo en Verhees maakten de Duitse fusillade af in amper anderhalf uur.

België: Van den Dries 19, Deroo 13, Verhees 6, Van de Voorde 7, Valkiers 2, Rousseaux 3, libero: Stuer. Kwamen in: Van Hirtum, Lecat 3, Klinkenberg, D’Hulst, Van Walle.

This entry was posted in Heren, Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook