Frankrijk wint World League

Frankrijk wint World League

In Brazilië zit de finale van de World League er op: Frankrijk kroonde zich – nadat het de reguliere competitie als eerste had afgesloten – opnieuw als nummer één. In de hoofdrol van de Final 6 nog enkele bekenden voor ons.

De Red Dragons eindigden halfweg vorige maand nog net buiten de top zes. Door een beter setgemiddelde mocht de VS naar Brazilië ten koste van België. Onze nationale volleybalmannen deden het echter niet slecht tegen die beste zes. Ze wonnen in het openingsweekend zowel van Servië als de VS; daarnaast pakten ze ook twee keer een punt tegen Canada.

Van de vier halve finalisten kruiste alleen Brazilië het pad van de Red Dragons niet. Canada klopte de VS uiteindelijk in de strijd om het brons met 1-3. In de finale waren de Fransen opnieuw de besten; na een spannende tiebreak klopten ze thuisland Brazilië knap. Zo blijft Frankrijk bijna alles winnen wat er te winnen valt in de volleybalwereld.

Een leuke voetnoot. De supporters konden België in het slotweekend van de reguliere World League zien strijden tegen de uiteindelijke gouden en bronzen medaille in Antwerpen. Daarnaast verloor Frankrijk alleen in de Lotto Arena. Italië (dat op de laatste plaats eindigde) bleek daar te sterk voor de imponerende Fransen die op de slotspeeldag veel te sterk bleken voor onze mannen.

This entry was posted in Blog, Heren, World League. Bookmark the permalink.
 archive
17.11.2017 Zware lottrekking voor Belgische teams in Champions League Detail
16.11.2017 Euromillions Cup Finals op 18 februari Detail
16.11.2017 Amigos Zoersel de onverwachte halve finalist? Detail
13.11.2017 Kevin Klinkenberg klopt Lecat en Valkiers Detail
12.11.2017 Red Dragons kennen alle mogelijke WK-tegenstanders Detail
12.11.2017 Noliko Maaseik opnieuw bij Europese top Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook