België wint WEVZA-toernooi

België wint WEVZA-toernooi

België U19 is de laureaat van het WEVZA-toernooi in Duitsland door met 3-2 te winnen tegen het gastland.

In de eerste twee sets was er een sterk wedstrijdplan waardoor het Duitse midden aan banden gelegd werd. De tactische services aan Belgische zijde rendeerden ook zodat de Duitse hoekaanvallers niet echt in de match kwamen (tweemaal 25-19).

In de derde set zorgden wat twijfelballen ervoor dat Duitsland een paar punten kon uitlopen. 2-5 en het vertrouwen groeide bij het thuisland. Met meer risicoservices kwam de Belgische side-out meer onder druk. Een goede servicereeks van Desmet bracht de Belgen terug bij 16-16 maar opnieuw foutjes in side-out zorgden dat Duitsland bij 23-25 terug in de match kwam.

In de vierde set bleef Duitsland uitpakken met zware servicedruk terwijl België te weinig druk kon zetten met de service zodat de Duitsers eenvoudig bleven scoren met een tiebreak als gevolg (17-25).

In de vijfde set werden de fouten aan Belgische zijde beperkt en kon meer lef in de service gestoken worden. De finalisten wisselden van kant bij 8-6 en het tactisch plan bleef renderen zodat de toernooizege bij 15-12 binnen was.

 

WEVZA (Western European Volleybal Zonal Association) is een achtlandentoernooi waarin België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland met elkaar strijden in verschillende leeftijdscategorieën. Het wordt door de Belgen als de ideale voorbereiding gezien op het EYOF (European Youth Olympic Festival) dat eind deze maand plaatsvindt in het Hongaarse Györ.

This entry was posted in Jeugd Jongens. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook