Belgen in Dream Team

Belgen in Dream Team

De schitterende prestatie van de Red Dragons U17 is niet ongemerkt voorbijgegaan. Dinsdag pakten de Belgische jongens immers nog zilver op het EK in Konya. Na afloop werden twee Belgen nog extra in de bloemetjes gezet met een plaatsje in het Dream Team.

Simon Plaskie (nummer 6) werd verkozen als beste hoekspeler, terwijl Joost Peeters (nummer 5) de beste hoofdaanvaller van het toernooi werd. Met drie laureaten was toernooiwinnaar Italië het best vertegenwoordigd in het Dream Team. Bronzen medaille en thuisland Turkije leverde eveneens twee spelers en nummer vier Bulgarije leverde de laatste pion.

Naast deze prijzen, waren er ook opvallende cijfers op het einde van het toernooi. Zo plaatste Lennert Van Elsen de meeste blocks. Peeters en Plaskie eindigden allebei in de top 10 van spelers die het meest scoorden over het hele EK. Mooie individuele cijfers toch ook voor een team dat als een sterk collectief blok speelde. In de finale kwam elke speler uit de Belgische selectie tussen de lijnen. Dit alles samen zorgt voor nog meer superlatieven na een al meer dan geslaagde campagne.

This entry was posted in Jeugd Jongens. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook