Fransen met veel meer power

FIVB  World League – Groep 1 – Dag 9 Antwerpen

 

Franse power doorslaggevend

 

België – Frankrijk 0-3

(20-25, 16-25, 16-25)

 

Om zeker te zijn van een plaats in de Final 6 moesten de Red Dragons winnen van favoriet Frankrijk, ook al omdat Canada door een 3-1 zege tegen Italië opnieuw over België gewipt was. Konden onze landgenoten stunten tegen een ploeg, die ze in het recente verleden ook al wel enkele keren verrast had. Of gingen de Fransen, verzekerd van de eerste plaats in deze topgroep, toch voluit voor de 80.000 dollar winstpremie voor de winnaar van dit weekeinde?

 

Aanvankelijk leidden de Belgen dankzij Van de Velde, Van de Voorde en Deroo tot 12-8, maar dan profiteerden Rossard (met lange mouwtjes tegen de heersende koude in de verhitte Lotto Arena) en de nieuwe jonge ster Boyer van een aantal foutjes en ondoordachte beslissingen bij de Belgen. Bij 19-23 maakte wereldster Earvin Ngapeth zijn debuut in dit weekeinde… met een opslagmisser. Maar de setwinst lieten de Fransen niet meer liggen.

 

Evenwichtige tweede set met aan de ene kant alweer de onvermijdelijke Boyer en aan de andere kant enkele knallen van Van den Dries, deze keer geholpen door Lecat en Rousseaux. Het werd echter 10-14 langs Boyer en Chinanyeze, die ook de set afsloot met een ace, daarmee nadrukkelijk de grotere opslagdruk en het overwicht aan power bij de Fransen demonstrerend.

 

In de derde set moest Vital Heynen al bij 0-3 een eerste dode tijd vragen om de hangende hoofdjes van zijn ploeg weer iets meer in opwaartse richting te krijgen. Bram van den Dries en Deroo probeerden het wel, maar tegen de kracht van Boyer en enkele talentfragmenten van Ngapeth konden zij niet op. Het werd met een klein hartje wachten op de andere resultaten van zondagavond om te weten of de waterkans van deelname aan de Final 6 nog een realiteit kon worden. Frankrijk was vandaag echter op alle gebieden de betere ploeg en de onbetwiste winnaar van deze fase van de World League.

 

BELGIE: Van den Dries 13, Deroo 8, Van de Voorde 3, Valkiers, Rousseaux 5, Van de Velde 4, libero Stuer. Kwamen in: Lecat 3, Klinkenberg 1, Verhees 2, Van Walle 1, Ribbens, D’Hulst.

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
23.08.2017 65.000 toeschouwers voor openingsmatch EK Detail
22.08.2017 Bloed, zweet en tranen Detail
22.08.2017 Gelukkig remonte van Yellow Tigers in slotset Detail
22.08.2017 Rotterdam: hard bikkelen tot het einde voor Yellow Tigers Detail
21.08.2017 Yellow Tigers starten met sleutelmatch Detail
20.08.2017 Red Dragons verliezen opnieuw van Duitsland Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook