De revanche van Bram en Sam

FIVB World League – Dag 8 – Antwerpen

 

Italië – België 1-3

(22-25, 24-26, 27-25, 15-25)

 

De revanche van Sam en Bram

 

De duidelijke 3-0 zege van de Fransen in de eerste match van de dag tegen Canada was een opsteker voor de Red Dragons, want daardoor kregen onze landgenoten de kans om de Canadezen in het klassement voorbij te steken… als ze tenminste zelf van Italië wonnen. De steun van het talrijk opgekomen publiek in de Lotto Arena hadden ze alvast. En op het einde kregen ze van dat laaiend enthousiaste publiek een staande ovatie.

 

Vooral Bram Van den Dries en Sam De Roo (beiden goed voor 5 punten in de eerste set) leken gemotiveerd om hun mindere prestatie van gisteren uit te wissen: Bram scoorde, blokte en acete zijn ploeg naar een lichte 9-10 voorsprong. Maar aan de overzijde zorgde een uitstekende spelverdeler Giannelli voor snoeppasjes en zijn maatje Vettori deed ook zijn duit in het zakje om zijn ploeg tot 19-20 in de match te houden. Maar dan haalde Sam Deroo vernietigend uit en als ook ‘Italiaan’ Pieter Verhees een ultieme Italiaanse kans afblokte, was de eerste setwinst binnen voor de Belgen.

 

Enkele individuele foutjes en misverstanden bij de Belgen zorgden voor een constante achterstand in de tweede set, ook nog in de hand gewerkt door het krachtwerk van Vettori en enkele harde toetsslagen van Piano. De vierpuntenkloof leek er te veel aan voor de Belgen, maar ze vochten via Lecat, Van den Dries, een block van Van de Voorde en enkele Italiaanse foutjes terug en Bram Van den Dries blokte zijn ploeg in twee keer naar tweede setwinst.

 

Een heel evenwichtige derde set met beide ploegen beurtelings aan de leiding. Valkiers, steeds beter in de match, vindt nu ook Lecat, die zich niet laat pramen. Emoties ook weer bij enkele video-challenges, waarna Antonov een opslagbom van Italiaanse makelij afvuurt naar 20-20. Het wordt bijzonder spannend met individuele missers aan beide zijden, een setpunt voor Italië, een matchpunt voor België en de derde set voor Italië als Van den Dries buiten slaat.

 

Aanvankelijk een identiek scenario in de vierde set, maar met langs Belgische zijde ook een uitblinkersrol voor Van de Voorde, heerser in het midden, en doeltreffende punten van Valkiers en Deroo naar een beslissende 10-14. De Italianen wisten niet meer van welk hout pijlen maken en met de hulp van een enthousiast thuispubliek en een goed animerende dj gingen de Red Dragons in één ruk door naar een forse set- en matchwinst. De Final 6 is nu wel heel dicht bij. Zeker als zondag (16u) tegen Frankrijk nog iets kan gehaald worden.

 

BELGIE: Van den Dries 20, Deroo 14, Lecat 5, Verhees 5, Van de Voorde 10, Valkiers 5. libero: Stuer. Kwamen in: Van Walle, Ribbens, D’Hulst, Rousseaux 4, Van de Velde 1.

 

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail
12.01.2018 Leys terug naar België Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook