Voor jarige Mieke Moyaert mag EK beginnen

Voor jarige coach Mieke Moyaert mag het EK U19 beginnen

 

“Openingsmatch tegen Hongarije super belangrijk”

 

De sfeer zat er goed in bij de Belgische spelers en staff op de vooravond van de start van het EK juniores jongens U19. Voor coach Mieke Moyaert een speciale dag, want ze vierde haar verjaardag en dat was goed voor taart, bloemetjes en kussen. Al zou ze een joker willen inzetten, mocht het morgen in de openingswedstrijd tegen Hongarije even vlot gaan. “Voor mij mag het EK beginnen, want ik ben intussen de videobeelden al beu gezien.”

 

Vrijdagnamiddag werd ook voor het eerst getraind in het wat aftandse zaaltje, waar de akoestiek echter een stevige invloed kan hebben als straks 1000 Hongaarse kelen hun ploeg trachten aan te moedigen. Vraag is of er zo veel aanwezigen zullen zijn. Van Belgische kant worden een tiental supporters verwacht.

Na de training konden de spelers al genieten van een ijsbad in het mooie hotel, dat ook een Belgisch tintje heeft, want dankzij een vorige Limburgse eigenaar kan  je hier een pak Belgische bieren krijgen. Leffe voor twee Euro, Hoegaarden, Stella, trappist van Westmalle of Rochefort, Gueuze, Barbar… Het is allemaal verkrijgbaar aan bijzonder goedkope prijzen.

Maar daarvoor is deze groep natuurlijk niet naar Györ gekomen, een aardig stadje tussen Wenen en Boedapest met ongeveer 130.000 inwoners, twee universiteiten en bewaterd door de Raab, een zijrivier van de Donau.

“Wij zitten in een bijzonder zware groep met regerend wereldkampioen Rusland, Europees kampioen Polen en vice-Europees kampioen Italië. Willen we in deze groep bij de eerste vier eindigen – en via de eindronde een WK-kwalificatie (eerste zes) of deelname aan het EYOF (European Youth Olympic Festival, eerste zeven) afdwingen – dan moeten we bijna absoluut winnen van Hongarije en Bulgarije of ergens tegen één van de toplanden voor een stunt zorgen,” weet de Belgische coach.

 

De ploeg bestaat uit negen spelers van de Topsportschool: Simon Plaskie, Benjamin Robbe, Kobe Brems, Hugo Fischer, Mathieu Vanneste, Berre Peters, Jorne Van Damme, Tim Verstraete, Seppe Van Hoyweghen en verder twee spelers van Mendo Booischot, nl. Dries Van Lommel en Lennert Van Elsen, aangevuld met de enige Waal Martin Lallemand (Waremme).

De wedstrijden: 22/04: 18u Hongarije, 23/04: 15u30 Rusland; 24/04: 15u30 Bulgarije, 25/04: rustdag, 26/04: 20u30 Italië, 27/04: 20u30 Polen, 28/04: rustdag of naar huis, 29 en 30/04: klassementswedstrijden tegen de eerste vier landen die in Puchow (Slovakije) spelen, waar overigens Koen Luts scheidsrechter is.

belgisch café

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.
 archive
18.01.2018 Maaseik verliest van Sam Deroo Detail
17.01.2018 Bijna stunt in Roeselare Detail
16.01.2018 François Lecat en Pieter Verhees op dreef in Italië Detail
13.01.2018 Op zucht van stunt tegen zilveren WK-medaille Detail
12.01.2018 Dankzij knappe prestatie naar top 8 Detail
12.01.2018 Koekelkoren/van Walle opent goed in Tsjechië Detail

 archive
08.01.2017 Latvia – Belgium: 0-3 Detail
07.01.2017 Belgium – Turkey: 3-0 Detail
07.01.2017 Poland – Belgium: 1-3 Detail

join us on facebook